Coronavirus: De FIA houdt de vinger aan de pols

Coronavirus: De FIA houdt de vinger aan de pols
© Getty Images/Red Bull Contentpool

De FIA heeft donderdag een verklaring afgegeven in verband met de uitbraak van het coronavirus in het Chinese Wuhan en de dreigende pandemie.

De internationale autosportbond geeft aan de situatie rondom het coronavirus scherp in de gaten te houden in verband met de Chinese F1 Grand Prix, die in het weekend van 17 tot en met 19 april verreden wordt in Shanghai. De uitbraak neemt steeds grotere vormen aan en nadat er in China meerdere sportevenementen zijn afgelast en de voetbalcompetitie is stilgelegd heeft de FIA de volgende verklaring afgegeven.

"Als gevolg van de uitbraak van het coronavirus in China sinds het begin van dit jaar houdt de FIA de situatie zeer scherp in de gaten. Ook staan we continue in contact met de autoriteiten in China, onder leiding van onze medische commissie, president professor Gérard Saillant. De FIA zal de kalender met de eerstvolgende races gaan bespreken en als het nodig is actie ondernemen om alle fans en de mensen die werkzaam zijn in de motorsport, te beschermen."

Er is voorlopig nog geen sprake van dat de Grand Prix van China in gevaar is. Maar de FIA laat weten dat, mocht de situatie verslechteren, er wel degelijk een kans is dat het vierde GP-weekend van 2020 wordt afgelast.

F1-kalender 2020: Klik hier om de Formule 1-kalender in je mobiel of tablet te zetten. Super handig!


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.