Coronavirus: Bureau van toerisme Vietnam gematigd optimistisch

Coronavirus: Bureau van toerisme Vietnam gematigd optimistisch
© Youtube / Screenshot

Ook al wordt er gevreesd dat de Grand Prix van Vietnam in gevaar is, door de uitbraak van het coronavirus, het aantal besmettingen in het land wat aan China grenst, is nog niet erg hoog. Volgens sportief directeur van de Formule 1, Ross Brawn zijn er nog geen aanwijzingen dat het evenement in Hanoi gevaar loopt.

Het Vietnamese bureau van toerisme maakt er ook melding van dat er geen reden is tot paniek. Het coronavirus (COVID-19) heeft in Vietnam tot nu toe aan niemand het leven gekost. Er zijn 16 gevestigde gevallen van besmetting, en daarnaast zijn zeven personen zijn hersteld van het virus. Gezien het aantal inwoners, van ruim 96 miljoen, valt het aantal besmettingen in Vietnam erg mee. Alle reden op optimistisch te zijn, maar er kan in enkele weken veel gebeuren.

Eerder deze week werd de Grand Prix van China uitgesteld. Of het voor de Grand Prix van Vietnam ook zover komt, is nog afwachten, maar de huidige situatie rondom het coronavirus lijkt in Vietnam onder controle.

F1-coureurs zouden het jammer vinden als Vietnam niet door kan gaan

McLaren-coureur Lando Norris zou het erg jammer vinden als de eerste Grand Prix in Vietnam niet door kan gaan, maar veiligheid voor alles, laat de jonge Brit weten. "Ik zou het erg jammer vinden als we niet naar Vietnam gaan, maar veiligheid gaat boven alles - geld, sponsors en alles. Het is jammer [dat het zover moest komen voor China], maar het besluit is om de juiste redenen genomen", zei Norris tegen PA.

Haas F1-coureur Kevin Magnussen is wat minder genuanceerd en ziet er ook nog wel de positieven van in. "We moeten het afwachten", aldus Magnussen tegenover het Deense TV2. "Vietnam staat vlak voor China op de kalender, dus we moeten dat goed in de gaten houden. Het is jammer, maar het zou wel betekenen dat we een mini-vakantie krijgen", aldus The Viking, zoals Magnussen ook genoemd wordt.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.