Coronavirus: Bureau van toerisme Vietnam gematigd optimistisch

Ook al wordt er gevreesd dat de Grand Prix van Vietnam in gevaar is, door de uitbraak van het coronavirus, het aantal besmettingen in het land wat aan China grenst, is nog niet erg hoog. Volgens sportief directeur van de Formule 1, Ross Brawn zijn er nog geen aanwijzingen dat het evenement in Hanoi gevaar loopt.

Coronavirus: Bureau van toerisme Vietnam gematigd optimistisch
© Youtube / Screenshot

Het Vietnamese bureau van toerisme maakt er ook melding van dat er geen reden is tot paniek. Het coronavirus (COVID-19) heeft in Vietnam tot nu toe aan niemand het leven gekost. Er zijn 16 gevestigde gevallen van besmetting, en daarnaast zijn zeven personen zijn hersteld van het virus. Gezien het aantal inwoners, van ruim 96 miljoen, valt het aantal besmettingen in Vietnam erg mee. Alle reden op optimistisch te zijn, maar er kan in enkele weken veel gebeuren.

Eerder deze week werd de Grand Prix van China uitgesteld. Of het voor de Grand Prix van Vietnam ook zover komt, is nog afwachten, maar de huidige situatie rondom het coronavirus lijkt in Vietnam onder controle.

Lees hieronder verder

F1-coureurs zouden het jammer vinden als Vietnam niet door kan gaan

McLaren-coureur Lando Norris zou het erg jammer vinden als de eerste Grand Prix in Vietnam niet door kan gaan, maar veiligheid voor alles, laat de jonge Brit weten. "Ik zou het erg jammer vinden als we niet naar Vietnam gaan, maar veiligheid gaat boven alles - geld, sponsors en alles. Het is jammer [dat het zover moest komen voor China], maar het besluit is om de juiste redenen genomen", zei Norris tegen PA.

Haas F1-coureur Kevin Magnussen is wat minder genuanceerd en ziet er ook nog wel de positieven van in. "We moeten het afwachten", aldus Magnussen tegenover het Deense TV2. "Vietnam staat vlak voor China op de kalender, dus we moeten dat goed in de gaten houden. Het is jammer, maar het zou wel betekenen dat we een mini-vakantie krijgen", aldus The Viking, zoals Magnussen ook genoemd wordt.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1CoronavirusF1 GP VietnamF1 GP Vietnam 2020FIAKevin MagnussenLando NorrisLiberty Media
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.