Comfortabele vierde startrij voor Pérez en Ocon in Abu Dhabi

De Pink Panthers gingen op nieuw op stealth mode door de kwalificatie heen en lieten zowel Renault F1, Haas F1 en Williams achter zich in de kwalificatie voor de Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix. Zij verzekerden zich van de 4e en 5e startrij. Checo (Sergio Pérez) vertrekt van de achtste plek. Esteban Ocon start morgen vanaf de negende plaats.

Comfortabele vierde startrij voor Pérez en Ocon in Abu Dhabi
Foto: Sergio Pérez #11 (Force India) - Bron: Force India Media

Sahara Force India is al verzekerd van een 5e plek in de stand om de constructeurstitel. Dat wilde niet zeggen dat Ocon en Pérez niet op scherp zijn gezet. Het gaan tenslotte ook om de onderlinge competitie waarbij Ocon zijn oudere teamgenoot behoorlijk onder druk heeft gezet. Q1 was in elk geval geen enkel probleem voor de Pink Panters waarbij dit keer Pérez sneller was dan zijn teamgenoot. Wel moet gezegd worden dat Ocon maar één stint had gedaan.

Q2 was ook redelijk easy voor de Force India's. Zij eindigden op een 8e en 9e plek, in het voordeel van Checo. Die laatste maakte zich overigens niet populair bij Kimi Raïkkönen en Nico Hülkenberg. Hij blokte hen en daar was in elk geval de Ferraricoureur niet echt blij mee gezien de biepjes op de boardradio richting het team.

Lees hieronder verder

De eerste stint in Q3 was in het voordeel voor de jonge Fransman. Hij bleef zijn oudere Mexicaanse teamgenoot één tiende van een seconde voor. Pérez verschalkte zijn teamgenoot echter in de allerlaatste stint met twee honderdste van een seconde.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Esteban OconF1 GP Abu DhabiForce IndiaSergio Pérez
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.