Comfortabele vierde startrij voor Pérez en Ocon in Abu Dhabi

Comfortabele vierde startrij voor Pérez en Ocon in Abu Dhabi
Foto: Sergio Pérez #11 (Force India) - Bron: Force India Media

De Pink Panthers gingen op nieuw op stealth mode door de kwalificatie heen en lieten zowel Renault F1, Haas F1 en Williams achter zich in de kwalificatie voor de Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix. Zij verzekerden zich van de 4e en 5e startrij. Checo (Sergio Pérez) vertrekt van de achtste plek. Esteban Ocon start morgen vanaf de negende plaats.

Sahara Force India is al verzekerd van een 5e plek in de stand om de constructeurstitel. Dat wilde niet zeggen dat Ocon en Pérez niet op scherp zijn gezet. Het gaan tenslotte ook om de onderlinge competitie waarbij Ocon zijn oudere teamgenoot behoorlijk onder druk heeft gezet. Q1 was in elk geval geen enkel probleem voor de Pink Panters waarbij dit keer Pérez sneller was dan zijn teamgenoot. Wel moet gezegd worden dat Ocon maar één stint had gedaan.

Q2 was ook redelijk easy voor de Force India's. Zij eindigden op een 8e en 9e plek, in het voordeel van Checo. Die laatste maakte zich overigens niet populair bij Kimi Raïkkönen en Nico Hülkenberg. Hij blokte hen en daar was in elk geval de Ferraricoureur niet echt blij mee gezien de biepjes op de boardradio richting het team.

De eerste stint in Q3 was in het voordeel voor de jonge Fransman. Hij bleef zijn oudere Mexicaanse teamgenoot één tiende van een seconde voor. Pérez verschalkte zijn teamgenoot echter in de allerlaatste stint met twee honderdste van een seconde.

Door: Kris Souverijn0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.