Column: Wie is Mick Schumacher en wat heeft hij bereikt?

Mick Schumacher, de 21-jarige Duitser en zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher staat op het punt om Formule 2-kampioen te worden en is vanaf volgend jaar teamgenoot van Nikita Mazepin in het team van Haas waar hij zijn debuut gaat maken. Maar wie is hij eigenlijk, wat heeft hij bereikt en wat vind ik eigenlijk van hem.

Column: Wie is Mick Schumacher en wat heeft hij bereikt?
© Barry Mikkers / MotorsportZ | Mick Schumacher wordt in 2018 Europees Formule 3-kampioen.

Wie is Mick Schumacher

Mick Schumacher werd in het voorjaar van 1999 geboren in Zwitserland, waar hij ook opgroeide. Hij was de eerst zoon van Michael Schumacher en zijn vrouw Corinna. Hij is het neefje van Ralf Schumacher. Mick begon in 2008 met karten, dit deed hij onder de naam “Mick Betsch”, de achternaam van zijn moeder zodat er niet zoveel aandacht zou komen op de 9-jarige Mick.

Wat heeft hij bereikt

Na zijn karting periode waarin hij als tweede in het Duitse junior kartkampioenschap en in de Europese en wereldkampioenschappen werd stapte hij over naar de Formule 4. In 2015 reed hij voor van Amersfoort Racing, het volgende jaar stapte hij over naar het team van Prema, maar bleef in de Formule 4 rijden. In 2016 eindigde hij met vijf overwinningen tweede in het klassement achter Joey Mawson.

Lees verder onder de foto

Photo credit: © Barry Mikkers / MotorsportZ | Mick Schumacher wordt op 13 oktober 2018 Europees Formule 3-kampioen. Geëmotioneerd geeft hij een interview aan NTV.de.

Europees Formule 3-kampioen 2018

In 2017 mocht hij van Prema een stapje omhoog maken. Hij reed dat jaar in de Europees Formule 3, het duurde even voordat hij op stoom kwam. Hij eindige in 2017 tiende in het kampioenschap, een jaar later sloeg hij keihard terug en won hij het kampioenschap. Tijdens de tweede race op zaterdag 13 oktober kwam hij op Hockenheimring als tweede over de eindstreep, achter Jüri Vips, en pakte zo de Europese Formule 3-titel 2018.

De Formule 2 (kampioen in 2020?)

Mick nam het jaar erna een logische stap naar de Formule 2. Zijn eerste jaar in de Formule 2 verliep wederom stroef, met één overwinning en 53 punten werd hij twaalfde. Hij werd wel test- en reservecoureur voor Scuderia Ferrari en Alfa Romeo. Zoals al zo vaak duidelijk is geworden bij Mick is dat hij zijn tweede seizoen in een klasse enorm grote stappen maakt. Mick won dit seizoen al twee races, maar is enorm constant en staat daarom met nog twee races te gaan eerste in het kampioenschap.

Lees verder onder de foto

Photo credit: © Barry Mikkers / MotorsportZ | Mick Schumacher wordt op 13 oktober 2018 Europees Formule 3-kampioen. Aan fans heeft de jonge Duitser in 2018 al in geen gebrek.

Is hij Formule 1 materiaal?

Zijn naam heeft hem geholpen, zeker, maar het gaat erom wat je met die naam doet. Ik vind dat Mick een indrukwekkend CV heeft opgebouwd. Je wordt niet zomaar F3 kampioen en (zeer waarschijnlijk) kampioen in de F2.

Het hoeft niet benoemd te worden dat hij zich heeft ontwikkeld tot een sterke, allround coureur. Ik denk dat hij problemen heeft met het direct snel zijn, wat enkele van de F2-kampioenen van de afgelopen jaren, zoals Leclerc of Russell niet hadden. Maar hij is uitgegroeid tot een echte coureur, iemand die een race intelligent kan lezen en agressief kan zijn als het moet.

Iedereen heeft tijd nodig om het tempo te vinden. Laten we Mick ook die tijd geven, laten we hem de tijd gunnen om te wennen aan de auto, aan het team en de druk die zijn naam met zich meemaakt.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1ColumnDaniel TicktumF1 nieuws 2020Formule 1 2021Haas F1Jüri VipsMichael SchumacherMick SchumacherOpiniePrema RacingRalf Schumacher
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 17 april
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.