Coltilde Delbos glashelder: "Renault blijft in de Formule 1"

Coltilde Delbos glashelder: "Renault blijft in de Formule 1"
© Renault F1

Ondanks dat Renault vanwege bezuinigingen wereldwijd van 180.000 werknemers 15.000 gaat ontslaan blijft de Franse autofabrikant actief in de Formule 1. Dat heeft plaatsvervangend CE Coltilde Delbos vrijdag bekendgemaakt.

"We bevestigen dat we de intentie hebben om actief te blijven in de Formule 1", zei Delbos in een videogesprek met persbureau Reuters. "De nieuwe reglementen, de budget cap, omdat we minder te besteden hadden als sommige van onze concurrenten, die veel geld besteden, dus F1, we zijn hier en we zijn hier om in de Formule 1 te blijven."

En hiermee lijkt Renault voorlopig een einde te maken aan de geruchtenstroom. Er gingen berichten rond dat Russisch miljardair Dmitry Mazepin zijn oog had laten vallen op het Formule 1-team van Renault.

Renault is - overigens net als Williams - een Formule 1-team waarvan de kleurstelling nog niet bekend is gemaakt. Tijdens de wintertests reden Daniel Ricciardo en Esteban Ocon nog rond met een zwarte Renault-bolide.

Door: Redactie0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.