VT1uitslag
VT2uitslag
VT3 4 jul - 12:00
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

Claire Williams blij met Kubica: "Hebben coureur als Robert nodig"

Claire Williams blij met Kubica: "Hebben coureur als Robert nodig"
© Williams F1

Robert Kubica heeft het dit seizoen niet makkelijk. De 34-jarige Pool wordt continu door zijn teamgenoot George Russell om de oren gereden, maar desondanks staan zijn sponsor en Williams-teambaas Claire Williams nog altijd achter hem.

Claire Williams laat weten nog altijd blij te zijn met Kubica. "We hebben een coureur als Robert nodig, zijn technische kennis is voor ons onmisbaar", laat de Britse weten. "Het is geen makkelijk seizoen voor hem, maar zowel Robert als George kunnen niet hun potentieel laten zien in deze auto. Robert doet precies wat ik van hem verwacht."

Ook Daniel Obajtek, baas van Kubica's en Williams sponsor PKN Orlen, is ook nog altijd blij met de Pool. "Robert knokt er goed voor". Hij is een Pool en we willen hem steunen", aldus Objatek tegenover Polskie Radio.

Claire Williams laat ook weten dat haar vader, teamoprichter Sir Frank Williams, niet langer de leiding heeft van de renstal uit Grove. "Frank staat niet meer aan het roer van het team", laat ze weten. "Natuurlijk houd ik hem op de hoogte van alles wat er gaande is binnen het team en hij begrijpt het. In zijn tijd heeft hij ook moeilijke tijden meegemaakt met het team."

"Veel mensen denken dat Frank woedend is over de huidige situatie binnen het team, maar hij is realistisch en begrijpt dat het soms op en neer kan gaan binnen de Formule 1", voegt ze nog toe.

Sprankje hoop

Maar er is ook een sprankje hoop voor de Britse renstal. De lange zoektocht naar een beter bestuurbare FW42 begint eindelijk vruchten af te werpen. In het GP-weekend op Silverstone werden er nieuwe bargeboards aan de bolide van Kubica en Russell gehangen. "De nieuwe bargeboards hebben ons laten zien dat we de juiste weg bewandelen", legt Claire Williams uit. "We hebben lang moeten wachten op dit moment", geeft ze toe.

En daarmee heeft Williams ook voor 2020 een stap gezet. "Aangezien er in 2020 geen grote regelwijzigingen zullen plaatsvinden, zal alles wat we nu in de auto brengen van invloed zijn op het komende seizoen", besluit Williams.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.