'Circuit of The Americas voor 40% van nieuw asfalt voorzien'

'Circuit of The Americas voor 40% van nieuw asfalt voorzien'
© Vance Facundo

Het nog enige Formule 1-circuit in de Verenigde Staten - Circuit of The Americas in Auston, Texas - is naar verluidt deels van nieuw asfalt voorzien. De hobbels - waarover zo geklaagd werd in 2019 - moeten straks tot het verleden behoren.

Tijdens het GP-weekend in de Verenigde Staten klaagden diverse coureurs dat het circuit erg hobbelig was (geworden). Vooral tijdens de eerste vrije training ging het los over de boardradio's, maar naarmate het VS-weekend vorderde, werd er hier en daar wat asfalt geschaafd, waardoor de hobbels minder waren.

Maar na het weekend op CoTA (Circuit of The Americas) in Austin werd er een onderzoekje gedaan en daaruit kwam dat de hobbels veroorzaakt werden door de ondergrond van het circuit. Door zware regenval en een afvallig afvoersysteem waren de hobbels naar verluidt ontstaan.

Maar enkele maanden later blijkt dat niet het afvoersysteem van het circuit in Auston, Texas er schuldig aan te zijn dat het circuit zo hobbelig was. Er wordt nergens gesproken over dat het wel of niet zo was dat de zware regenval en het afvoersysteem verantwoordelijk was voor de hobbels, maar intussen heeft het circuit wel de handen uit de mouwen gestoken.

Volgens ooggetuigen is het circuit over een lengte van veertig procent voorzien van nieuw asfalt. Vooral de eerste bocht, na start-finish, is onder handen genomen. Zo blijkt ook uit de foto bovenaan dit bericht.

[Bron: Reddit.com]

Door: Ries Boogert

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.