'Circuit of The Americas voor 40% van nieuw asfalt voorzien'

Het nog enige Formule 1-circuit in de Verenigde Staten - Circuit of The Americas in Auston, Texas - is naar verluidt deels van nieuw asfalt voorzien. De hobbels - waarover zo geklaagd werd in 2019 - moeten nu weg zijn en weg blijven.

'Circuit of The Americas voor 40% van nieuw asfalt voorzien'
© Vance Facundo

Tijdens het GP-weekend in de Verenigde Staten klaagden diverse coureurs dat het circuit erg hobbelig was (geworden). Vooral tijdens de eerste vrije training ging het los over de boardradio's, maar naarmate het VS-weekend vorderde, werd er hier en daar wat asfalt geschaafd, waardoor de hobbels minder waren.

Maar na het weekend op CoTA (Circuit of The Americas) in Austin werd er een onderzoekje gedaan en daaruit kwam dat de hobbels veroorzaakt werden door de ondergrond van het circuit. Door zware regenval en een afvallig afvoersysteem waren de hobbels naar verluidt ontstaan.

Maar enkele maanden later blijkt dat niet het afvoersysteem van het circuit in Auston, Texas er schuldig aan te zijn dat het circuit zo hobbelig was. Er wordt nergens gesproken over dat het wel of niet zo was dat de zware regenval en het afvoersysteem verantwoordelijk was voor de hobbels, maar intussen heeft het circuit wel de handen uit de mouwen gestoken.

Volgens ooggetuigen is het circuit over een lengte van veertig procent voorzien van nieuw asfalt. Vooral de eerste bocht, na start-finish, is onder handen genomen. Zo blijkt ook uit de foto bovenaan dit bericht.

[Bron: Reddit.com]

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.