VT1 3 jul - 11:00
VT2 3 jul - 15:00
VT3 4 jul - 12:00
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

Christian Horner ziet de teams niet hun motorhomes opgeven

Christian Horner ziet de teams niet hun motorhomes opgeven
© Getty Images/Red Bull Contentpool

De Formule 1 is bezig de sport steeds verder te verduurzamen. Daarom opperde Ross Brawn, sportief directeur van de Formule 1, het idee om de teams te bewegen om af te zien van de kolossale motorhomes, die de paddock tijdens de GP-weekenden sieren.

Volgens Ross Brawn is het vervoer van de onder andere de motorhomes duurzamer als deze vervoerd worden over zee en via treinen, in plaats van de colonne vrachtwagens en het aantal vluchten die nodig zijn om de motorhomes te verplaatsen van het ene naar het andere GP-weekend in Europa. "De teams zijn best tevreden met de gebouwen die wij leveren [in bijvoorbeeld Azerbeidzjan]", laat Brawn tegen het Duitse Speed Week weten.

Het idee van Ross Brawn vindt geen bijval van Red Bull Racing. Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner zullen de F1-teams niet zomaar hun motorhomes opgeven. "Misschien moet Ross [Brawn, red.] zijn eigen regels even doorlezen, want er wordt in het concept Concorde Agreement geen woord gewijd aan dit onderwerp", aldus Christian Horner. "Ik denk dat motorhomes niet meer dan logisch zijn tijdens de Europese GP-weekenden. Ja, we kunnen dat wel doen bij races die buiten Europa verreden worden, maar we krijgen daarvoor wel een flinke rekening gepresenteerd", aldus Horner.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.