Christian Horner: "Verstappen laat het niet afhangen van een clausule"

Inmiddels is het publiek geheim dat het contract tussen Max Verstappen en Red Bull een clausule bevat waarmee de Nederlander onder bepaalde omstandigheden onder zijn overeenkomst met de formatie uit Oostenrijk uit kan. Maar teambaas Christian Horner gelooft niet in een dergelijk scenario en denkt niet dat de clausule momenteel een rol speelt bij Max Verstappen.

Christian Horner: "Verstappen laat het niet afhangen van een clausule"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

In tegenstelling tot de geruchtmakende berichtgeving omtrent een eventueel vertrek van Verstappen bij Red Bull, denkt Horner dat Max Verstappen daar momenteel helemaal niet mee bezig is. De Nederlander heeft daarvoor te veel vertrouwen in Red Bull en hun motorpartner Honda Racing.

Horner weet dat er veel geruchten rond gaan over het contract van de 21-jarige Limburger en hij bevestigt ook dat er een dergelijke clausule in het contract is opgenomen. Volgens Horner is dat standaard bij alle topteams in de Formule 1. "Net als bij Ferrari en Mercedes hebben wij ook een dergelijke clausule in onze contracten opgenomen", aldus Horner tegenover Motorsport Total.

De zege in Oostenrijk veranderde niets aan de situatie van Verstappen en de Britse voorman van Red Bull Racing denkt ook niet dat de clausule een rol speelt bij zijn protegé. "Als je een coureur op basis van een contract wil vasthouden, is dat niet de juiste basis voor een goede samenwerking. Max gelooft in ons project en ons vermogen en de vooruitgang en ontwikkeling van de Honda-motor."

Horner geeft ook toe dat het overgangsjaar, zoals het team uit Milton Keynes het GP-seizoen 2019 in januari bestempelde, de verwachtingen overtreft. "Momenteel gaat het goed en worden onze verwachtingen mee dan overtroffen. Maar in 2020 willen meteen vanaf de eerste race meevechten voor de titel", aldus Horner vooruitstrevend.

Aanstaand weekend zal duidelijk worden of het onverwachte succes van Max Verstappen in Oostenrijk een vervolg mag krijgen. Dan treden de coureurs aan in Silverstone voor de Formule 1 Grand Prix van Groot-Brittannië 2019. De eerste vrije training begint vrijdag om 11:00 uur en de vrije trainingen zijn dit weekend nog belangrijker dan normaal, omdat er wederom een nieuwe asfaltlaag is gelegd.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister