Christian Horner: "Veel strategische opties voor de race"

Christian Horner: "Veel strategische opties voor de race"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Red Bull's Max Verstappen kwalificeerde zich zaterdagmiddag als derde voor de Formule 1-race in Oostenrijk. Verstappen moest een halve seconde prijsgeven op de Mercedessen, maar Red Bull put hoop uit de bandenstrategie.

Zoals verwacht was Mercedes heer en meester op de Red Bull Ring. Vooral op de vrijdag waren ze voor iedereen onaantastbaar. Op zaterdag leek het tij ietwat te keren, toen Max Verstappen in de derde vrije training dichterbij kwam aan Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. Toen was het verschil minde dan drie-tienden.

Tijdens de kwalificatie probeerde Red Bull en Verstappen een tactiek uit. In het tweede bedrijf van de kwalificatie (Q2), reed Max Verstappen als enige op medium banden zijn snelste rondetijd. De truuk slaagde en zondagmiddag mag de Nederlander als enige uit de top tien op de medium banden aan zijn race beginnen. En dat biedt de Oostenrijkse renstal en Verstappen legio mogelijkheden in de race.

Christian Horner blikte op zaterdag terug op de kwalificatie. "Mercedes leverde vandaag een dominante prestatie, maar het was toch een positieve start voor ons, met Max startend op P3 en Alex op P5. We hebben een dapper tactisch besluit genomen, waardoor Max als enige coureur in de top tien op de medium banden zal starten. Dat geeft ons veel strategische opties voor de race."

Het zijn niet alleen de medium banden waarmee Verstappen mogelijkheden verwierf om de race naar zich toe te trekken. Ook het weer kan een rol gaan spelen, omdat de temperatuur op zondagmiddag rond de klok van 15:00 uur hoger zal zijn eerder in het weekend het geval was.

"De temperatuur loopt morgen ook verder op, wat ons vorig jaar heeft geholpen om hier te winnen, dus dat geeft ons het vertrouwen de strijd met Mercedes aan te kunnen gaan. Het hele team is verheugd dat we weer racen en er is niets mooiers dan het seizoen op ons thuiscircuit te beginnen. Laten we zien wat morgen brengt, maar het ziet ernaar uit dat het een spannende race wordt", aldus de Red Bull-teambaas.

Zoals gezegd begint de Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk zondagmiddag om 15:10 uur Nederlandse tijd.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.