VT1uitslag
VT2uitslag
VT3uitslag
QUALI15 aug - 15:00
RACE16 aug - 15:10

Christian Horner trots op Red Bull-monteurs: "Het zweet droop van ze af"

Christian Horner trots op Red Bull-monteurs: "Het zweet droop van ze af"
© Screenshot

Red Bull-teambaas Christian Horner is ontzettend trots op zijn coureurs, maar vooral belichtte hij het huzarenstukje van de monteurs, die op de startgrid de auto van Verstappen binnen twintig minuten fixte. Verstappen werd knap tweede, nadat hij in de outlap zijn auto tegen de safetybarriers zette.

"De monteurs hebben het onmogelijk gedaan en Max heeft dit resultaat [P2] aan hen te danken", steekt de Britse teambaas van wal. "Om zijn auto binnen 20 minuten op de grid te repareren is ongelooflijk, je kon het zweet van ze af zien druipen. Ze hebben geweldig werk geleverd, zeker als je al de specificatiewijzigingen en het doorwerken tijdens de avondklok van het afgelopen weekend er bij optelt", aldus Horner, die zich ook realiseert dat ook de monteurs drie knotsgekke weekenden achter de rug hebben.

De kwalificatie verliep zaterdag alles behalve ideaal voor Red Bull Racing, met Verstappen op P7 en Albon op P13. Maar in de race viel alles samen en konden de coureurs het beste van zichzelf laten zien. Een knappe prestatie weet Horner. "Om terug te komen na zo'n kwalificatie en de Mercedessen te splitsen met een P2 hier is geweldig. Max reed de wielen haast van zijn auto."

"En ook Alex reed een geweldige race. Rekening houdend met waar hij begon op de grid, reed hij rondetijden die niet van hier waren, alle credits zijn voor hem. Want zijn inhaalacties hebben hem gebracht naar het resultaat van vandaag."

"De auto was in race-trim best wel goed en strategisch waren we scherp, maar we hebben updates die zich niet gedragen zoals verwacht, vergeleken met tests van vóór het seizoen, dus we moeten alle gegevens die we hebben verzameld doornemen en deze eerder begrijpen Silverstone", besluit de teambaas.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Spanje
vrijdag 14 augustus 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 15 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 16 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Spanje
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.