Horner: "Seizoensstart in Oostenrijk? Absoluut haalbaar"

Horner: "Seizoensstart in Oostenrijk? Absoluut haalbaar"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

De coronacrisis heeft nog altijd grip op alles wat er in de wereld gebeurt. Ook de start van het Formule 1-seizoen is nog steeds onduidelijk. "De situatie rond het COVID-19-virus is ongrijpbaar", zei Formule 1-baas Chase Carey meerdere keren. En de Amerikaan heeft gelijk, niemand weet hoe en of het seizoen nog vorm gegeven kan worden.

Maar volgens Red Bull-teambaas Christian Horner is een (her)start van het seizoen in Oostenrijk een mogelijkheid. Sterker nog de Britse teambaas zegt tijdens een vodcast van Sky Sports dan het "absoluut haalbaar" is om het F1-seizoen in Oostenrijk te starten. "Red Bull Racing is een kant en klaar circuit en kan in vrij korte tijd ingeschakeld worden, geheel volgens de richtlijnen van de FIA", aldus Horner. "Het vooruitzicht om een race - zij het achter gesloten deuren/zonder publiek - te houden zijn absoluut haalbaar."

"Ik denk dat er een stappen-traject kan zijn naar grands prix op bepaalde circuits [waarover gesproken wordt], zonder publiek en mogelijk alleen gericht op televisie-uitzendingen. Ook met een beperkt aantal mensen die operationeel aanwezig moeten zijn. Dat kan een traject zijn om het kampioenschap op gang te krijgen", vervolgt Horner. "Red Bull en Oostenrijk [de promoters] bekijken de mogelijkheden, maar we moeten het uiteraard ook eens worden met de lokale autoriteiten. Momenteel wordt er druk vergaderd."

Het zou Red Bull Racing natuurlijk erg goed uitkomen als er in Oostenrijk [als seizoensopener] mogelijk twee grands prix worden verreden op Red Bull Ring, het circuit waar Max Verstappen de laatste twee jaar zegevierde.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.