Horner: "Seizoensstart in Oostenrijk? Absoluut haalbaar"

De coronacrisis heeft nog altijd grip op alles wat er in de wereld gebeurt. Ook de start van het Formule 1-seizoen is nog steeds onduidelijk. "De situatie rond het COVID-19-virus is ongrijpbaar", zei Formule 1-baas Chase Carey meerdere keren. En de Amerikaan heeft gelijk, niemand weet hoe en of het seizoen nog vorm gegeven kan worden.

Horner: "Seizoensstart in Oostenrijk? Absoluut haalbaar"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Maar volgens Red Bull-teambaas Christian Horner is een (her)start van het seizoen in Oostenrijk een mogelijkheid. Sterker nog de Britse teambaas zegt tijdens een vodcast van Sky Sports dan het "absoluut haalbaar" is om het F1-seizoen in Oostenrijk te starten. "Red Bull Racing is een kant en klaar circuit en kan in vrij korte tijd ingeschakeld worden, geheel volgens de richtlijnen van de FIA", aldus Horner. "Het vooruitzicht om een race - zij het achter gesloten deuren/zonder publiek - te houden zijn absoluut haalbaar."

"Ik denk dat er een stappen-traject kan zijn naar grands prix op bepaalde circuits [waarover gesproken wordt], zonder publiek en mogelijk alleen gericht op televisie-uitzendingen. Ook met een beperkt aantal mensen die operationeel aanwezig moeten zijn. Dat kan een traject zijn om het kampioenschap op gang te krijgen", vervolgt Horner. "Red Bull en Oostenrijk [de promoters] bekijken de mogelijkheden, maar we moeten het uiteraard ook eens worden met de lokale autoriteiten. Momenteel wordt er druk vergaderd."

Het artikel gaat verder onder de advertentie

Het zou Red Bull Racing natuurlijk erg goed uitkomen als er in Oostenrijk [als seizoensopener] mogelijk twee grands prix worden verreden op Red Bull Ring, het circuit waar Max Verstappen de laatste twee jaar zegevierde.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Christian HornerF1 GP OostenrijkF1 GP Oostenrijk 2020Max VerstappenRed Bull F1
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.