Christian Horner mild na crash Albon: "Iedereen maakt fouten"

Christian Horner heeft het Alexander Albon niet te zwaar aangerekent dat hij zijn RB15 tijdens de tweede vrije training in Mexico tussen bocht 7 en 8 in de bandenstapel 'parkeerde'.

Christian Horner mild na crash Albon: "Iedereen maakt fouten"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

De Red Bull-teambaas nam Alex Albon in bescherming, na diens crash in de Mexicaanse VT2. De Thaise rookie heeft al vaker een RB15 geheel of gedeeltelijk afgeschreven in de vrije trainingen. Volgens de Britse teambaas hoort dat bij het leerproces.

Zo bescheiden als Albon is, maakte hij na zijn uitstapje onmiddellijk zijn excuses via de boardradio. Horner reageert achteraf mild: "Iedereen maakt wel eens fouten, het is alleen jammer voor Alex. Hij was vandaag [vrijdag] goed bezig."

De crash vond plaats in de vijftiende minuut van VT2 en daardoor verloor Albon vijf kwartier tracktime, juist op een circuit wat hij niet kent en waar de kennis zo hard nodig is. "Jammer genoeg verliezen we door zijn crash veel tijd op de baan. Nu moet hij [Albon] zich gaan richten op de data die door Max verzameld is", verklaarde Horner tegenover Sky Sports F1.

Niet alleen Albon is door het verlies van tijd op de baan getroffen. Ook Max Verstappen ondervindt hierdoor hinder, omdat het team nu met minder data beide auto's en coureurs moet voorbereiden op de derde en laatste vrije training.Formule 1 podcast

GP Brazilië 2019 - Nabeschouwing: Een terugblik op de spectaculaire Grand Prix van Brazilië die dit weekend verreden werd op het circuit Autodromo Jose Carlos Pace, dat beter bekend staat als Interlagos.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Abu Dhabi (VAE)
vrijdag 29 november 2019
10:00 - 11:30Eerste vrije training
14:00 - 15:30Tweede vrije training
zaterdag 30 november 2019
11:00 - 12:00Derde vrije training
14:00 - 15:00Kwalificatie
zondag 01 december 2019
14:10 - 16:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.