Christian Horner: "Max had gewoon erg veel pech"

De verwachtingen van Max Verstappen waren hoog gespannen voor wat betreft de uitkomst voor de Grand Prix van Australië. De Nederlandse Red Bull-coureur zat er het hele weekend heel dichtbij, maar moest zijn meerdere erkennen in het lot. Na een redelijk goede start van de race kon Haas-coureur Kevin Magnussen de Nederlander aan de buitenkant van de eerste bocht inhalen.

Christian Horner: "Max had gewoon erg veel pech"
Foto: Max Verstappen #33 (Aston Martin Red Bull Racing) - Bron: Red Bull Racing

"Het was een frustrerende middag voor Max [Verstappen]", vertelt teambaas Christian Horner. "Hij had in eerste instantie een goede start, maar moest een plek prijsgeven aan de Haas-coureur [Kevin Magnussen]. Daarna liep hij schade op omdat hij wat achter gebleven onderdelen 'meenam' en daardoor schade opliep. De beschadiging aan zijn bodem [floor] droeg er aan bij dat hij in een spin geraakte."

Het Red Bull Racing-team was er verbaasd over dat Verstappen het tempo, wat hij had, kon voorzetten. "Ondanks de spin en de schade aan de auto, kon hij [Max Verstappen] toch goed in de race blijven, hij bleef pushen en kon zodoende toch nog als zesde over de meet komen, nadat hij flink had gevochten met Alonso", aldus Horner. "Hij was [richting het eind van de race] continue binnen een seconde van Alonso, maar kreeg geen gelegenheid om hem in te halen."

De snelste pitstop in Australië

Christian Horner wil het maar even gezegd hebben. Zijn Red Bull-pitcrew wist de snelste pitstop te realiseren. "Onze crew wist de snelste pitstop te realiseren, en dat is een compliment waard", aldus een positieve Christian Horner.

Ondanks dat Max Verstappen natuurlijk baalde van het eindresultaat, kon hij er ook nog wel positieven uit de eerste race van 2018 halen. "We hoeven ons geen zorgen te maken. We moeten ons richten op een goede kwalificatie en volgt de rest wel tijdens de race", aldus een nuchtere Max Verstappen.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:
Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.