Christian Horner lijkt geduld met Pierre Gasly te verliezen

Max Verstappen heeft na de eerste twaalf race bijna driemaal zoveel punten gescoord dan zijn stalmaat Pierre Gasly. De leercurve die in Silverstone leek te zijn gestegen heeft weer een daling ingezet. Red Bull-teambaas Christian Horner lijkt zijn geduld te verliezen met de Fransman.

Christian Horner lijkt geduld met Pierre Gasly te verliezen
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Pierre Gasly werd net als zoveel andere coureurs afgelopen zondag op een ronde gezet. De Fransman moest het uiteindelijk doen met de zesde plaats, achter McLaren-rijder Carlos Sainz. Het gaat Horner niet eens alleen om de punten, maar ook vanuit tactisch opzicht is Gasly zijn team en teamgenoot niet van dienst.

"Het is pijnlijk dat we niet twee auto's voorin hebben, vooral voor het constructeurskampioenschap", richt Horner zich op Pierre Gasly. "We hebben hier [Hongarije, red.] net zoveel punten hebben gescoord als Ferrari", aldus Horner.

"Als we - als team - enige kans willen hebben tegen Ferrari [om de titel], dan is het voor ons van vitaal belang dat hij [Gasly] vooraan meedoet", zegt Horner en vervolgt: "Het probleem is dat hij helemaal niet mee kan komen in de kopgroep."

Gasly krijgt een beetje bijstand van Red Bull-sportadviseur Helmut Marko. De Oostenrijker geeft de Fransman nog een beetje het voordeel van de twijfel. "Het is hier [Hongarije] erg moeilijk om in te halen", aldus Marko tegenover Motorsport-Total.

"Bij de start verloor hij al enkele plekken en daarna bleef er weinig over. Maar hij is ook niet de beste inhaalcoureur. De meeste coureurs vinden het moeilijk om op Hungaroring in te halen. Hij verloor zijn race bij de start", laat Marko weten.

Helmut Marko heeft laten weten dat Gasly zich geen zorgen hoeft te maken. "We gaan de zaken niet veranderen", liet Marko onlangs weten. Maar of de Fransman angstig moet zijn om zijn telefoon op te nemen tijdens de zomerstop, daarover liet Marko weten. "Laten we nu maar van de zomervakantie genieten, we blijven zoeken naar een oplossing."Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Mexico
vrijdag 25 oktober 2019
17:00 - 18:30Eerste vrije training
21:00 - 22:30Tweede vrije training
zaterdag 26 oktober 2019
17:00 - 18:00Derde vrije training
20:00 - 21:00Kwalificatie
zondag 27 oktober 2019
20:10 - 22:10Race