Christian Horner lijkt geduld met Pierre Gasly te verliezen

Max Verstappen heeft na de eerste twaalf race bijna driemaal zoveel punten gescoord dan zijn stalmaat Pierre Gasly. De leercurve die in Silverstone leek te zijn gestegen heeft weer een daling ingezet. Red Bull-teambaas Christian Horner lijkt zijn geduld te verliezen met de Fransman.

Christian Horner lijkt geduld met Pierre Gasly te verliezen
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Pierre Gasly werd net als zoveel andere coureurs afgelopen zondag op een ronde gezet. De Fransman moest het uiteindelijk doen met de zesde plaats, achter McLaren-rijder Carlos Sainz. Het gaat Horner niet eens alleen om de punten, maar ook vanuit tactisch opzicht is Gasly zijn team en teamgenoot niet van dienst.

"Het is pijnlijk dat we niet twee auto's voorin hebben, vooral voor het constructeurskampioenschap", richt Horner zich op Pierre Gasly. "We hebben hier [Hongarije, red.] net zoveel punten hebben gescoord als Ferrari", aldus Horner.

"Als we - als team - enige kans willen hebben tegen Ferrari [om de titel], dan is het voor ons van vitaal belang dat hij [Gasly] vooraan meedoet", zegt Horner en vervolgt: "Het probleem is dat hij helemaal niet mee kan komen in de kopgroep."

Gasly krijgt een beetje bijstand van Red Bull-sportadviseur Helmut Marko. De Oostenrijker geeft de Fransman nog een beetje het voordeel van de twijfel. "Het is hier [Hongarije] erg moeilijk om in te halen", aldus Marko tegenover Motorsport-Total.

"Bij de start verloor hij al enkele plekken en daarna bleef er weinig over. Maar hij is ook niet de beste inhaalcoureur. De meeste coureurs vinden het moeilijk om op Hungaroring in te halen. Hij verloor zijn race bij de start", laat Marko weten.

Helmut Marko heeft laten weten dat Gasly zich geen zorgen hoeft te maken. "We gaan de zaken niet veranderen", liet Marko onlangs weten. Maar of de Fransman angstig moet zijn om zijn telefoon op te nemen tijdens de zomerstop, daarover liet Marko weten. "Laten we nu maar van de zomervakantie genieten, we blijven zoeken naar een oplossing."

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.