VT1 3 jul - 11:00
VT2 3 jul - 15:00
VT3 4 jul - 12:00
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

Christian Horner ligt niet wakker van de 'Roze Mercedes'

Christian Horner ligt niet wakker van de 'Roze Mercedes'
© Racing Point

Christian Horner is niet een van mensen die zich druk maakt om de 'roze Mercedes' van Racing Point. De F1-bolide van Racing Point ziet er optisch bijna hetzelfde uit als de Mercedes W10 (van vorig jaar) en daarnaast is de samenwerking tussen de Britse renstal en Mercedes uitgebreid, met de levering van enkele onderdelen.

Racing Points's technisch directeur Andy Green benadrukt dat alles feitelijk zelfstandig is ontwikkeld door het team uit Silverstone. "We hebben van Mercedes geen technische informatie over de onderdelen ontvangen", zegt Green. "Wat je op onze auto ziet, is ontwikkeld op basis van foto's van de Mercedes auto's, en dat kan iedereen."

Een soortgelijke samenwerking bestaat er tussen de twee Red Bull-teams, waarover Red Bull-teambaas Christian Horner zegt dat het "logisch" is. "Anders moeten teams zoals AlphaTauri, Racing Point, Alfa Romeo of Haas veel dieper in de buidel tasten [geld wat er niet is] om deze onderdelen zelfstandig te ontwikkelen", aldus Horner. "Sommigen gaan met het klonen wat verder dan anderen, maar zolang het binnen de limieten blijft, heb ik er geen probleem mee."

Natuurlijk kan AlphaTauri-temabaas Franz Tost het hier alleen maar mee eens zijn, gezien de samenwerking tussen zijn team en Red Bull Racing. "We hebben bijna identieke regels als vorig jaar, dus het is niet meer dan normaal dat teams van elkaar kopiëren. Dat is niet nieuw in de Formule 1", aldus Tost.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.