Christian Horner: "Komend seizoen kan een klassieker worden"

Red Bull-teambaas Christian Horner denkt dat alle ingrediënten aanwezig zijn waardoor 2020 als legendarisch Formule 1-seizoen de boeken in kan gaan.

Christian Horner: "Komend seizoen kan een klassieker worden"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

In het weekend van 15 maart start het nieuwe seizoen en de verwachtingen zijn denderend hoog. Zal Mercedes dan eindelijk van de troon worden gestoten? Wordt de zegetocht van Lewis Hamilton onderbroken of zelfs beëindigd? Wordt Verstappen de jongste wereldkampioen aller tijden? Het zijn allemaal vragen die waarschijnlijk pas eind november duidelijk zullen worden. Teambaas Christian Horner ziet de minimale regelwijziging van dit jaar echter, als een groot voordeel om het seizoen spannend te maken.

"Op veel gebieden blijft voor ons alles hetzelfde", begint de zesenveertigjarige teambaas. "Zowel onze rijders, de regels, de motorleverancier en de motorreglementen zijn vrijwel hetzelfde als vorig jaar. Tenzij een bepaald team iets wonderbaarlijk weet te bereiken, wordt het een spannend seizoen voor ons met Mercedes en Ferrari. Het seizoen kan een echte klassieker worden". Bij Mercedes en Ferrari blijven de meeste zaken ook hetzelfde waardoor de kansen zich mogelijk gaan aandienen.

De kansen lijken zeker aanwezig te zijn voor Red Bull. In de slotraces van het voorgaande seizoen scoorde het team goede resultaten. Het hoogtepunt was dan ook de briljante zege van Verstappen in Brazilië. Verstappen slaagde er bovendien in om in 2019 twee keer poleposition te pakken. Dit zijn allemaal goede signalen die Horner hoop en vertrouwen geven.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.