Christian Horner: "Komend seizoen kan een klassieker worden"

Christian Horner: "Komend seizoen kan een klassieker worden"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Red Bull-teambaas Christian Horner denkt dat alle ingrediënten aanwezig zijn waardoor 2020 als legendarisch Formule 1-seizoen de boeken in kan gaan.

In het weekend van 15 maart start het nieuwe seizoen en de verwachtingen zijn denderend hoog. Zal Mercedes dan eindelijk van de troon worden gestoten? Wordt de zegetocht van Lewis Hamilton onderbroken of zelfs beëindigd? Wordt Verstappen de jongste wereldkampioen aller tijden? Het zijn allemaal vragen die waarschijnlijk pas eind november duidelijk zullen worden. Teambaas Christian Horner ziet de minimale regelwijziging van dit jaar echter, als een groot voordeel om het seizoen spannend te maken.

"Op veel gebieden blijft voor ons alles hetzelfde", begint de zesenveertigjarige teambaas. "Zowel onze rijders, de regels, de motorleverancier en de motorreglementen zijn vrijwel hetzelfde als vorig jaar. Tenzij een bepaald team iets wonderbaarlijk weet te bereiken, wordt het een spannend seizoen voor ons met Mercedes en Ferrari. Het seizoen kan een echte klassieker worden". Bij Mercedes en Ferrari blijven de meeste zaken ook hetzelfde waardoor de kansen zich mogelijk gaan aandienen.

De kansen lijken zeker aanwezig te zijn voor Red Bull. In de slotraces van het voorgaande seizoen scoorde het team goede resultaten. Het hoogtepunt was dan ook de briljante zege van Verstappen in Brazilië. Verstappen slaagde er bovendien in om in 2019 twee keer poleposition te pakken. Dit zijn allemaal goede signalen die Horner hoop en vertrouwen geven.

Door: Julian Verheul

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.