Christian Horner hoopt Mercedes uit te kunnen uitdagen

Christian Horner hoopt Mercedes uit te kunnen uitdagen
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Red Bull Racing heeft het volgens Christian Horner helemaal niet gek gedaan tijdens de kwalificatie in Abu Dhabi. De Britse teambaas is van mening dat er een solide kwalificatie is gereden door zijn coureurs.

Natuurlijk had iedereen bij Red Bull liever gezien dat Max Verstappen zondagmiddag de race op Yas Marina vanaf pole position was gestart en dat Alex Albon iets meer had kunnen doen. Maar Christian Horner is tevreden met het behaalde resultaat tijdens de kwalificatie van zaterdagmiddag. "Ik denk dat het een solide kwalificatie is geweest, met Max op P3 en Alex op P6", aldus Horner.

"Beide coureurs hebben het vandaag goed gedaan, met goede startposities zodat we zondag hopelijk kunnen aanvallen." De Red Bulls staan bij de start op de medium banden en Sebastian Vettel staat op de soft banden. "Dit kan ervoor zorgen dat de race interessant en tactisch wordt", aldus de Red Bull-teambaas.

"We hebben - sinds het hybride tijdperk - ons beste kwalificatie resultaat in Abu Dhabi geëvenaard, dus dat is erg bemoedigend en we hebben een goede racesnelheid, dus hopelijk kunnen we in de race Mercedes uitdagen."

De race begint zondagmiddag om 14:10 uur Nederlandse tijd.

STARTOPSTELLING GP ABU DHABI

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.