Christian Horner: "Goede hoop op ons beste F1-seizoen sinds 2013"

Christian Horner: "Goede hoop op ons beste F1-seizoen sinds 2013"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Alles en iedereen is er helemaal klaar voor: Het Formule 1-seizoen 2020. Eindelijk gaat het verkorte seizoen beginnen en het gaat allemaal gebeuren op de Red Bull Ring in Spielberg (Knittenfeld, Oostenrijk).

Hoe de teams zich hebben voorbereid op het verlate en verkorte Formule 1-seizoen verschilt nogal. De meeste teams hebben een filmdag of privétest gehouden op de verschillende circuits. Ook Red Bull Racing heeft op Silverstone een filmdag gebruikt om het team aan 'het nieuwe normaal' te laten wennen. Niet Max Verstappen, maar Alexander Albon reed op Silverstone Circuit tijdens de laatste filmdag van het team voor 2020.

Volgens teambaas Christian Horner is Red Bull Racing beter voorbereid dan de laatste jaren het geval is. De Britse teambaas verheugd zich op de start van het seizoen. "Het wordt een spannend jaar - het wordt intens", voorspelt de Brit tegenover Motorsport-Total. "En ik heb het gevoel dat we het seizoen beter voorbereid zullen beginnen, waarschijnlijk zijn we sinds 2013 [het jaar dat Red Bull de laatste wereldtitel won, red.] niet meer zo goed voorbereid geweest."

De Oostenrijkse renstal begint vrijdag met het uitproberen van de laatste updates voor de RB16. Dan zal blijken of alles werkt zoals vooraf op de tekentafel bedacht was. De updates zijn gebaseerd op de resultaten uit de wintertests in Barcelona. Ook Honda brengt een verbeterde versie van de motor naar Oostenrijk, de zogenaamde 'spec 1.1', en dat moet een verschil gaan maken.

Horner is enorm tevreden over de samenwerking met de Japanse autofabrikant. "Het is ons tweede jaar met Honda. Ze zijn nu helemaal geïntegreerd in het team. En we zijn enthousiast - we zijn echt opgewonden om te racen", aldus Horner.

Of de updates voor de RB16 en de motorupgrade van Honda perfect werken? Dat weten we waarschijnlijk zaterdagmiddag pas, na de kwalificatie. De vrijdagtrainingen voor de Grand Prix van Oostenrijk vallen mogelijk ten prooi aan regenbuien. In geval van een natte baan kan het volledig potentieel van de combinatie Red Bull-Honda nog niet benut worden.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.