Christian Horner denkt dat Red Bull meer races kan winnen

Na de eerste Grand Prix-overwinning van het Red Bull-team in 2018 gelooft teambaas Christian Horner dat het team in staat is om het Mercedes en Ferrari het hele seizoen lastig te maken. Daniel Ricciardo behaalde in China zijn zesde overwinning en deed dat op onnavolgbare wijze, een diepe buiging was er dan ook wereldwijd voor de altijd goedlachse Australiër.

Christian Horner denkt dat Red Bull meer races kan winnen
©Getty Images / Red Bull Racing

Het langste rechte stuk op het Chinese circuit reikt bijna 1200 meter, en Red Bull Racing had niet verwacht dat ze - met het nadeel van de Renault-motor - zo dicht bij Mercedes en Ferrari konden komen. Tijdens de kwalificatie moesten de Red Bull-rijders een beetje inleveren, maar in racetrim bleek dat Max Verstappen en Daniel Ricciardo best wat klaar konden spelen in China.

"Onze coureurs lieten weten dat het er lastig was om de Mercedes en Ferrari bij te houden, vooral het rechte stuk was een uitdaging. Maar er komen nog genoeg circuits waar wij in het voordeel zullen zijn", aldus Christian Horner.

"Terwijl Lewis [Hamilton] liet weten dat we niet op het zelfde niveau als dat van Mercedes en Ferrari zouden zitten, hebben we zaterdag en zondag laten zien wat we wel degelijk op het zelfde niveau kunnen zitten als de concurrentie", aldus de Red Bull-teambaas.

De vierde ronde voor het Formule 1-kampioenschap wordt gereden op het straten circuit van Bakoe in Azerbeidzjan. Het circuit kent lange rechte stukken, maar vergeet niet dat Daniel Ricciardo in 2017 ook daar  - zij het met de hulp van de safety car - de race wist te winnen.

De Grand Prix van Azerbeidzjan wordt verreden op zondag 29 april en de race begint om 14:10 uur Nederlandse tijd.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.