VT1uitslag
VT2uitslag
VT3 8 aug - 12:00
QUALI 8 aug - 15:00
RACE 9 aug - 15:10

Christian Horner denkt dat Red Bull meer races kan winnen

Christian Horner denkt dat Red Bull meer races kan winnen
©Getty Images / Red Bull Racing

Na de eerste Grand Prix-overwinning van het Red Bull-team in 2018 gelooft teambaas Christian Horner dat het team in staat is om het Mercedes en Ferrari het hele seizoen lastig te maken. Daniel Ricciardo behaalde in China zijn zesde overwinning en deed dat op onnavolgbare wijze, een diepe buiging was er dan ook wereldwijd voor de altijd goedlachse Australiër.

Het langste rechte stuk op het Chinese circuit reikt bijna 1200 meter, en Red Bull Racing had niet verwacht dat ze - met het nadeel van de Renault-motor - zo dicht bij Mercedes en Ferrari konden komen. Tijdens de kwalificatie moesten de Red Bull-rijders een beetje inleveren, maar in racetrim bleek dat Max Verstappen en Daniel Ricciardo best wat klaar konden spelen in China.

"Onze coureurs lieten weten dat het er lastig was om de Mercedes en Ferrari bij te houden, vooral het rechte stuk was een uitdaging. Maar er komen nog genoeg circuits waar wij in het voordeel zullen zijn", aldus Christian Horner.

"Terwijl Lewis [Hamilton] liet weten dat we niet op het zelfde niveau als dat van Mercedes en Ferrari zouden zitten, hebben we zaterdag en zondag laten zien wat we wel degelijk op het zelfde niveau kunnen zitten als de concurrentie", aldus de Red Bull-teambaas.

De vierde ronde voor het Formule 1-kampioenschap wordt gereden op het straten circuit van Bakoe in Azerbeidzjan. Het circuit kent lange rechte stukken, maar vergeet niet dat Daniel Ricciardo in 2017 ook daar  - zij het met de hulp van de safety car - de race wist te winnen.

De Grand Prix van Azerbeidzjan wordt verreden op zondag 29 april en de race begint om 14:10 uur Nederlandse tijd.

Door: Redactie0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.