Charles Leclerc wil "op het podium eindigen" in Abu Dhabi

De enige die Max Verstappen nog van de derde plaats in de eindstand om het kampioenschap kan houden is Charles Leclerc. De Ferrari-coureur uit Monaco is niet van plan om als een nachtkaars uit te gaan in Abu Dhabi.

Charles Leclerc wil "op het podium eindigen" in Abu Dhabi
© Ferrari F1

In Abu Dhabi wordt traditioneel de finale van het GP-seizoen verreden. Helaas zijn de wereldtitels van 2019 al vergeven en moeten genoegen nemen met de strijd om de laatste kruimels op tafel. Een van die kruimels is de derde plaats in het kampioenschap voor coureurs. De derde plaats kwam - na zijn zege in Brazilië - in handen van Max Verstappen. De Nederlandse Red Bull-coureur staat nu - met nog één race te gaan - momenteel 11 punten voor op zijn nog enig overgebleven concurrent Ferrari-coureur Charles Leclerc.

Max Verstappen weet wel dat het geen 'appetje-eitje' zal worden om de Ferrari-coureur achter zich te houden in de eindstand van het kampioenschap, maar zijn kansen zijn redelijk groot om het voordeel te behouden.

Charles Leclerc is op zijn beurt niet van plan - en zo kennen we hem ook - om er zomaar het bijltje bij neer te gooien. Met een instelling van 'it aint't over untill the fat lady sings' gaat Leclerc het GP-weekend in Abu Dhabi te lijf. Op Yas Marina Circuit laat hij weten: "Het zal niet eenvoudig worden om die 11 punten goed te maken, maar het is zeker niet onmogelijk, en ik ga het zeker proberen. Ik wil mijn eerste seizoen voor Ferrari op het podium finishen."

De eerste vrije training voor de Grand Prix van Abu Dhabi begint vrijdagochtend om 10:00 uur Nederlandse tijd.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.