VT1uitslag
VT2uitslag
VT3AFGELAST
QUALIuitslag
RACE12 jul - 15:10

Charles Leclerc weet: "Het wordt geen makkelijke race"

Charles Leclerc weet: "Het wordt geen makkelijke race"
© Ferrari F1

Charles Leclerc kwalificeerde zich zaterdag als vierde, achter Max Verstappen, Sebastian Vettel en Lewis Hamilton. Maar door zijn gridstraf - die hij opliep na een onreglementaire motorwissel - start de Monegask om 18:10 uur vanaf P14.

Er wacht een lastige race voor Charles Leclerc, die dit jaar zevenmaal vanaf pole position mocht starten. Hij start op de medium banden van Pirelli en dat zou hem een voordeel kunnen bieden, maar toch verwacht de 22-jarige Ferrari-rijder geen makkelijke race in São Paulo.

"Ik maakte niet de beste kwalificatie mee. Het team heeft me een geweldige auto gegeven en ik denk dat we in principe de pole hadden kunnen pakken. Helaas, en daar ben ik teleurgesteld over, maakte ik een fout tijdens mijn eerste run in Q3. Daardoor verloor ik veel tijd", aldus Leclerc. "Maar het verandert niets aan feit dat ik vanuit het middenveld aan de race moet beginnen, door de gridstraf die ik heb gekregen."

Het wordt een lastige race, zo weet Charles Leclerc zelf ook. Vanaf P14 starten en er een goede race van maken is in São Paulo geen 'appetje-eitje'. Maar toch hoopt Leclerc te kunnen knokken voor een podiumplek.

"Het is goed dat we op de medium banden starten en ik hoop dat het voordelig voor mij uitpakt en dat ik wat auto's kan inhalen. Het wordt geen makkelijke race en ik zal alles geven om zoveel mogelijk plaatsen goed te maken en voor het podium te kunnen vechten", aldus Leclerc.

De Grand Prix van Brazilië begint om 18:10 uur Nederlandse tijd en het belooft een bijzonder spannende race te worden.

Startopstelling GP Brazilië

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.