Charles Leclerc stuit in VT3 USGP op technische problemen

Voor de tweede keer tijdens het GP-weekend in Austin is een vrije training voor Charles Leclerc niet volgens de planning verlopen. Vrijdag moest de Monegask ook al een flinke tijd uitzitten door technische problemen en ook tijdens de laatste training moest hij voortijdig afhaken.

Charles Leclerc stuit in VT3 USGP op technische problemen
© Ferrari F1

Wat de problemen exact zijn is nog niet bekend. Wel is bekend dat de monteurs van Leclerc de versnellingsbak en de motor hadden losgekoppeld van het chassis. Dat kan op meerdere problemen duiden. Het kan een olielek zijn, de versnellingsbak is defect of, en dat is het minst waarschijnlijke, de motor heeft het begeven.

Of het team de Ferrari van Leclerc op tijd in gereedheid kan brengen is nog even afwachten. De kwalificatie begint om 22:00 uur Nederlandse tijd en het team moet dus voort maken, wil Leclerc nog kunnen meedoen om de beste startposities. Tijdens de laatste vrije training kon Leclerc geen snelle ronde rijden. Dat wordt dus een uitdaging.

Andere motor voor Charles Leclerc

Update 20:44 uur: Ferrari heeft aangekondigd dat er een andere motor wordt ingebouwd in de bolide van Charles Leclerc. De motorwissel kost de Monegask geen gridstraf, omdat het een gebruikte motor is, die Leclerc nog in de pool had zitten. "We weten nog niet wat het olielek heeft veroorzaakt", aldus Ferrari in een verklaring.

Uitslag VT3 GP Verenigde StatenFormule 1 podcast

GP Verenigde Staten - Lewis Hamilton moest nog even wachten maar afgelopen weekend was het dan zover. In week 44, tevens het startnummer van Lewis Hamilton, pakte hij zijn zesde wereldtitel.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Brazilië
vrijdag 15 november 2019
15:00 - 16:30Eerste vrije training
19:00 - 20:30Tweede vrije training
zaterdag 16 november 2019
16:00 - 17:00Derde vrije training
19:00 - 20:00Kwalificatie
zondag 17 november 2019
18:10 - 20:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.