Charles Leclerc stuit in VT3 USGP op technische problemen

Charles Leclerc stuit in VT3 USGP op technische problemen
© Ferrari F1

Voor de tweede keer tijdens het GP-weekend in Austin is een vrije training voor Charles Leclerc niet volgens de planning verlopen. Vrijdag moest de Monegask ook al een flinke tijd uitzitten door technische problemen en ook tijdens de laatste training moest hij voortijdig afhaken.

Wat de problemen exact zijn is nog niet bekend. Wel is bekend dat de monteurs van Leclerc de versnellingsbak en de motor hadden losgekoppeld van het chassis. Dat kan op meerdere problemen duiden. Het kan een olielek zijn, de versnellingsbak is defect of, en dat is het minst waarschijnlijke, de motor heeft het begeven.

Of het team de Ferrari van Leclerc op tijd in gereedheid kan brengen is nog even afwachten. De kwalificatie begint om 22:00 uur Nederlandse tijd en het team moet dus voort maken, wil Leclerc nog kunnen meedoen om de beste startposities. Tijdens de laatste vrije training kon Leclerc geen snelle ronde rijden. Dat wordt dus een uitdaging.

Andere motor voor Charles Leclerc

Update 20:44 uur: Ferrari heeft aangekondigd dat er een andere motor wordt ingebouwd in de bolide van Charles Leclerc. De motorwissel kost de Monegask geen gridstraf, omdat het een gebruikte motor is, die Leclerc nog in de pool had zitten. "We weten nog niet wat het olielek heeft veroorzaakt", aldus Ferrari in een verklaring.

Uitslag VT3 GP Verenigde Staten

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Wilt u hier adverteren? Laat u informeren over de mogelijkheden. U krijgt vandaag nog antwoord.
Vraag informatie aan
Volgende F1 Grand Prix
Oostenrijk
vrijdag 03 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 04 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 05 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Oostenrijk
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.