VT110 jul - 11:00
VT210 jul - 15:00
VT311 jul - 12:00
QUALI11 jul - 15:00
RACE12 jul - 15:10

Charles Leclerc staat voor een intens en belangrijk seizoen

Charles Leclerc staat voor een intens en belangrijk seizoen
© Ferrari F1

Charles Leclerc staat voor een bijzonder belangrijk seizoen. Niet is het alleen zijn tweede seizoen voor Ferrari, maar de Formule 1-coureur uit Monaco moet ook continu op zijn hoede zijn voor twee elementen: 1. Sebastian Vettel en 2. Geen fouten maken.

Het tweede seizoen voor Charles Leclerc bij Scuderia Ferrari wordt belangrijk. Het seizoen begint compleet anders dan vorig jaar, waar hij als nieuwkomer nog fouten mocht maken. Vanaf dit jaar wordt hij over het algemeen gezien als de sterrijder van Ferrari, met Sebastian Vettel spelend op de tweede viool.

Sebastian Vettel vertrekt eind 2020 bij de renstal uit Maranello en de Duitser zal alles op alles zetten om dit jaar zo goed mogelijk zijn Ferrari-periode af te sluiten. Vettel heeft twee grote voordelen vergeleken met zijn jongere teamgenoot. Hij heeft enorm veel ervaring meer, inclusief vier wereldtitels en hij heeft vrij weinig te verliezen. Dat zal voor rust zorgen tussen de oren van Vettel, en die kan hij goed gebruiken.

Van Charles Leclerc wordt vanuit Ferrari veel verwacht. De jongeman uit Monaco krijgt een fors salaris en daar wil Ferrari natuurlijk iets van terug zien, in de vorm van succes: pole positions, podiums, zeges en WK-punten. Vettel kan dit jaar de luis in de pels van Leclerc worden, zoals Leclerc vorig jaar de luis in de pels van Vettel was.

'Ander soort druk voor Leclerc'

Volgens F1-journalist Craig Slater van Sky Sports moet Charles Leclerc zich in 2020 bewijzen. "Vorig jaar had hij redelijk wat vrijheid. Ondanks dat zijn fouten niet voor de hand liggend waren, maakte hij ze wel. Dit jaar moet hij het team als teamleider dragen en dat brengt een druk met zich mee", aldus Slater in een video van Sky Sports. "Ferrari ziet dit als een langetermijn-project en Leclerc speelt daarin een grote rol."

Of Charles Leclerc fouten gaat maken, zoals hij in 2019 deed, wordt ook bepaald door Sebastian Vettel. De twee kwamen elkaar bijvoorbeeld in Brazilië tegen tijdens de race. Geen van beiden was van plan te wijken, met als resultaat een tranendal. En dat had ook kunnen gebeuren in Oostenrijk, waar Max Verstappen de overwinning pakte.

Max Verstappen won in Oostenrijk op fabelachtig wijze, door na een slechte start zichzelf terug te werken naar de kop van het veld. Vervolgens was het 'knippen en scheren' voor Sebastian Vettel, Valtteri Bottas en uiteindelijk ook Charles Leclerc. De eerste poging van Verstappen mislukte, maar tijdens de tweede inhaalactie was het raak.

Verstappen en Leclerc raakten elkaar en konden beiden verder, maar het had ook daar in tranen kunnen eindigen voor beide coureurs. Dit keer was het alleen voor de Ferrari een teleurstelling dat hij in Oostenrijk 2019 niet zijn eerste zege kon scoren.

Alles bij elkaar opgeteld weten we nog niet hoe de vlag er bij hangt. Hoe groot de verschillen zijn tussen de topteams is nog niet bekend. Voorlopig lijkt Mercedes, voor het zoveelste seizoen als favoriet te beginnen en volgen Red Bull Racing en Ferrari, als tweede en derde team, de Duitse grootmacht.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Oostenrijk (2)
vrijdag 10 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 11 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 12 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Oostenrijk (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.