Charles Leclerc spreekt van 'sandbagging' bij de concurrentie

Charles Leclerc spreekt van 'sandbagging' bij de concurrentie
©Jens Mommens
22 feb 2019 - 06:14
Ries Boogert
DELEN

Ferrari nieuwkomer Charles Leclerc heeft tegengesproken dat het Formule 1-team van Ferrari sneller is dan de regerend wereldkampioenen Mercedes. De Monegask verdenkt de Duitse formatie ervan dat ze nog niet het achterste van hun tong hebben laten zien tijdens de eerste vier testdagen.

Leclerc reageert daarmee op uitspraken van Mercedes-coureur Valtteri Bottas, die liet weten dat Ferrari een stap voorloopt op Ferrari. Maar dat vindt de nieuwe Ferrari-coureur misleidend. Zo onthult de Monegask tegenover persbureau Reuters.

"De prestaties gaan momenteel nergens over. Het is en blijft nog steeds testen en zij [Mercedes] pusht gewoon nog niet helemaal tot het uiterste en wij ook niet. We weten niet hoeveel de anderen aan 'sandbagging' doen", voegt Leclerc er aan toe.

Valtteri Bottas, die aan zijn derde seizoen voor de Duitse formatie begint, liet weten dat de prestaties van Ferrari er "erg sterk" uitzien. "Hoe je het ook bekijkt, met weinig of veel brandstof aan board of welke motorinstellingen dan ook, ze [Ferrari] zien er erg sterk uit in de shortruns als in de longruns", aldus Bottas tegen Reuters.

"Op dit moment denk ik dat zij een beetje voor ons staan", vervolgt Bottas. "Maar het is onmogelijk om dat exact te bepalen. Het is nog vroeg en we staan aan de vooravond van een grote ontwikkelingsrace", aldus de Fin.

Ook Lewis Hamilton is van mening dat Ferrari momenteel voor Mercedes staat. "De concurrentie ziet er erg sterk uit", aldus Hamilton tegenover Motorsport-Total.

Deze mening wordt gedeeld door Mercedes testcoureur Esteban Ocon. Ferrari is zeker heel sterk, omdat ze vorig jaar al dichtbij ons waren", zei de Fransman. "Dit jaar werken ze hard om ons te verslaan en ik weet zeker dat het een moeilijk gevecht zal worden", aldus Ocon.

DELEN
Meer nieuws
MEEST GELEZEN
GP van Spanje over
dgn uur min sec
F1 GP Spanje
vrijdag 10 mei 2019
1e Vrije Training11:00 - 12:30
2e Vrije Training15:00 - 16:30
zaterdag 11 mei 2019
3e Vrije Training12:00 - 13:00
Kwalificatie 15:00 - 16:00
zondag 12 mei 2019
Race 15:10 - 17:10
Montmeló / F1-weer
Circuit de Barcelona-Catalunya / 4,655 km
Race: 66 ronden / 307,104 km
F1 kalender 2019 downloaden
MEEST GELEZEN