Charles Leclerc rijdt zich in Baku naar heldenstatus bij Sauber

Sauber F1 heeft rookie Charles Leclerc tot held bestempeld. De jonge Monegask eindige tijdens de Grote Prijs van Azerbijzjan op een 6e plaats! Hij heeft zijn Zweedse teamgenoot de oren gewassen. Marcus Ericsson kwam er totaal niet aan te pas en eindigde net buiten de punten op P11.

Charles Leclerc rijdt zich in Baku naar heldenstatus bij Sauber
Foto: Charles Leclerc #16 (Sauber) - Bron: Sauber F1 Media

Leclerc had een prima start en ging van P13 naar P11. Ericsson kon weinig aanrichten en bleef achter in het veld hangen. Hij werd vervolgens ook nog eens door de wedstrijdleiding bestraft met 10 seconden omdat hij in bocht 2 Magnussen aantikte. Leclerc kreeg er niets van mee en bleef stabiel in de top 10 racen.

De eerste pitstop van Leclerc zorgde ervoor dat hij op P11 weer de baan op kwam. Maar dat was voor het voormalig Formule 2 wonderkind geen enkel probleem. Binnen enkele ronden reed hij al weer in de punten terwijl Ericsson roemloos aan het einde van het veld rond reed.

En zoals altijd zit het venijn aan de staart van de wedstrijd. De Red Bulls zorgde voor grote consternatie en daar was dan weer de safety car. Beide Saubers profiteerden van de situatie en schoven met snelheid diverse plaatsen op naar boven. Voor het Sauber F1 team was deze race een opsteker om door te gaan. Leclerc werd rijder van de dag en dat was zeker terecht. Wat zal dit team een feest gaan bouwen en met nog meer ‘bijtkracht’ zich voorbereiden op de volgende race in Spanje.Formule 1 podcast

Grand Prix Singapore - Lucas Degen, Jeroen Demmendaal, Jeroen Scholte en Charrel Jalving blikken vooruit op de aanstaande Grand Prix, die van Singapore op het Marina Bay Street stratencircuit. We hebben het over de crashgate, de startcrash Verstappen met Ferrari’s en Verstappen says NO!
Klik, beluister en GENIET