Charles Leclerc rijdt zich in Baku naar heldenstatus bij Sauber

Charles Leclerc rijdt zich in Baku naar heldenstatus bij Sauber
Foto: Charles Leclerc #16 (Sauber) - Bron: Sauber F1 Media

Sauber F1 heeft rookie Charles Leclerc tot held bestempeld. De jonge Monegask eindige tijdens de Grote Prijs van Azerbijzjan op een 6e plaats! Hij heeft zijn Zweedse teamgenoot de oren gewassen. Marcus Ericsson kwam er totaal niet aan te pas en eindigde net buiten de punten op P11.

Leclerc had een prima start en ging van P13 naar P11. Ericsson kon weinig aanrichten en bleef achter in het veld hangen. Hij werd vervolgens ook nog eens door de wedstrijdleiding bestraft met 10 seconden omdat hij in bocht 2 Magnussen aantikte. Leclerc kreeg er niets van mee en bleef stabiel in de top 10 racen.

De eerste pitstop van Leclerc zorgde ervoor dat hij op P11 weer de baan op kwam. Maar dat was voor het voormalig Formule 2 wonderkind geen enkel probleem. Binnen enkele ronden reed hij al weer in de punten terwijl Ericsson roemloos aan het einde van het veld rond reed.

En zoals altijd zit het venijn aan de staart van de wedstrijd. De Red Bulls zorgde voor grote consternatie en daar was dan weer de safety car. Beide Saubers profiteerden van de situatie en schoven met snelheid diverse plaatsen op naar boven. Voor het Sauber F1 team was deze race een opsteker om door te gaan. Leclerc werd rijder van de dag en dat was zeker terecht. Wat zal dit team een feest gaan bouwen en met nog meer ‘bijtkracht’ zich voorbereiden op de volgende race in Spanje.

Nieuwe F1-bolides 2020: Klik hier om de agenda te bekijken met onthullingen van de nieuwe F1-bolides.


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.