Charles Leclerc na crash in België: 'Ik heb geluk gehad vandaag'

Dat de halo een lelijke toevoeging is op een Formule 1 auto is iedereen het wel over eens. Dat het wel degelijk nuttig is werd zondag wel bewezen. Bij de startcrash in de eerste ronde vloog Fernando Alonso over het hoofd van Charles Leclerc, waarbij bandensporen op de halo van Leclerc zichtbaar waren.

Charles Leclerc na crash in België: 'Ik heb geluk gehad vandaag'
©Sauber F1

Leclerc vertelde het volgende na de race: "Ik voelde de impact. Toen ik naar de beelden keek zag het er ook vrij spectaculair uit. Ik heb geluk gehad vandaag. Ik zag na de race dat ik veel berichtjes had gekregen, mijn moeder had me al heel vaak gebeld! Het zag er ook niet heel prettig uit."

Fernando Alonso is er van overtuigd dat de halo vandaag Leclerc gered heeft van ernstige schade.

"Ik vloog over Charles zijn auto en vandaag was het dus goed dat de halo op de auto zit. Ik denk dat het hem geholpen heeft, kijkend naar de herhaling. Ik was in ieder geval blij dat ik de halo had. We hoeven niet te bewijzen dat het een nuttige toevoeging is", zo vertelde Alonso na afloop van de race.

Wedstrijdleider Charlie Whiting wilde echter niet zo ver gaan te beweren dat de halo het leven van Leclerc heeft gered: "Dat is natuurlijk allemaal speculeren. Wel konden we zien dat er bandensporen op de halo zichtbaar zijn.

Het is dan ook makkelijk in te beelden dat zonder de halo die sporen op Charles zijn helm hadden gezeten. Het zou een ieder geval een klein wondertje geweest zijn wanneer de banden hem zonder de halo niet hadden geraakt."Formule 1 podcast GP Hongarije - Max start vanaf pole, een mooi gevecht met Lewis

Iedereen moet op het puntje van zijn stoel hebben gezeten tijdens de GP van Hongarije. Wat een race!
Klik, beluister en GENIET