Charles Leclerc maakt positieve vrijdag mee in Austin

Charles Leclerc maakt positieve vrijdag mee in Austin
© Ferrari F1

Charles Leclerc liet op vrijdag de tweede tijd noteren in de tweede vrije training voor het GP-weekend in de Verenigde Staten. Al met al een positieve dag voor de Ferrari-coureur.

Charles Leclerc had een wat stroeve start van het GP-weekend in Austin. Tijdens VT1 kreeg hij te maken met motorproblemen, zoals hij dat zelf omschreef over de boardradio. Maar uiteindelijk bleek het niet om een serieus probleem te gaan. Niettemin moest ook hij een van zijn snelle tijd vaarwel zeggen, nadat deze door de wedstrijdleiding uit de resultaten werd geschrapt. Leclerc van een van de elf coureurs die de tracklimits overschreed in bocht 19.

"Over het algemeen was het denk ik een positieve dag. Ondanks de wat mindere zaken waarmee ik in VT1 te maken kreeg, mijn snelste ronde werd geschrapt en ik had een probleem had met het gaspedaal, voelde de auto goed, vooral tijdens de shortruns", aldus Leclerc. "De baan was hobbelig, iets wat we nu gewend zijn in de Formule 1, maar we zullen ons aanpassen gedurende het weekend."

"We moeten nog wat werk verrichten om onze auto te verbeteren en de concurrentie ziet er behoorlijk sterk uit, dus we gaan zien waar we zaterdag staan en gaan vandaaruit verder", aldus de Monegask.

De derde vrije training voor de Grand Prix van de Verenigde Staten begint om 1:00 uur Nederlandse tijd. In tegenstelling tot VT1 en VT2, die 90 minuten duren, duurt VT3 slechts 60 minuten.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Wilt u hier adverteren? Laat u informeren over de mogelijkheden. U krijgt vandaag nog antwoord.
Vraag informatie aan
Volgende F1 Grand Prix
Oostenrijk
vrijdag 03 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 04 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 05 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Oostenrijk
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.