Charles Leclerc "maakt nog te veel fouten"

Volgens Bernie Ecclestone maakt Charles Leclerc nog te veel fouten. De voormalig eigenaar van de Formule 1 vindt ook dat Sebastian Vettel, na zijn nazomerse dip, bezig is aan een comeback.

Charles Leclerc "maakt nog te veel fouten"
© Ferrari F1

Onlangs dachten velen dat de 22-jarige Charles Leclerc binnen het Italiaanse team de overhand kreeg ten opzichte van Sebastian Vettel, die vier wereldtitels op zijn naam heeft staan. Maar in Mexico gaf Leclerc al toe dan hij nog steeds dingen moet leren.

"Misschien moet ik slagvaardiger zijn wat betreft de strategieën", liet hij door Corriere dello Sport optekenen. "Op dat gebied zit ik nog niet op het niveau van Vettel."

Maar Ecclestone liet aan het Zwitserse Blick weten dat dat hij denkt dat Leclerc op nog veel meer gebieden te kort schiet op zijn Duitse teamgenoot. "Die jongen is goed, maar maakt nog te veel fouten, net zoals Verstappen dat deed aan het begin van zijn carrière."

"Je kan alleen meevechten voor de wereldtitel als je kalm bent in de cockpit. Zoals mijn 'vriend' Sebastian [Vettel]. Oké, hij heeft wat moeilijke races gehad, maar gelukkig is hij dat weer te boven gekomen."

Ecclestone, die 28 oktober de respectabele leeftijd van 89 jaar bereikt, denkt dat "Ferrari voor 2020 het sterkste rijderspaar" heeft.Formule 1 podcast

GP Verenigde Staten - Lewis Hamilton moest nog even wachten maar afgelopen weekend was het dan zover. In week 44, tevens het startnummer van Lewis Hamilton, pakte hij zijn zesde wereldtitel.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Brazilië
vrijdag 15 november 2019
15:00 - 16:30Eerste vrije training
19:00 - 20:30Tweede vrije training
zaterdag 16 november 2019
16:00 - 17:00Derde vrije training
19:00 - 20:00Kwalificatie
zondag 17 november 2019
18:10 - 20:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.