Charles Leclerc in goede positie om punten te scoren

Charles Leclerc in goede positie om punten te scoren
©Sauber F1

Charles Leclerc reed zaterdag in Baku zijn beste kwalificatie. De rookie uit Monaco behaalde in Q2 de veertiende plek op de startgrid, terwijl zijn ervaren Sauber-teamgenoot Marcus Ericsson niet verder kwam dan een achttiende plek. Hiermee bvindt Leclerc zich in een uitstekende positie om punten te scoren tijdens de race.

Natuurlijk heeft Charles Leclerc optimaal geprofiteerd van het feit dat hij het Baku City Circuit goed ken. Vorig jaar won de Monegask vanaf pole-positie met grote overmacht de race in de Formule 2-race. Tel daarbij op dat Leclerc nu drie races heeft meegemaakt en daarvan veel heeft geleerd.

"Ik ben erg blij met mijn prestaties", begon Leclerc na de kwalificatie. "Ik reed in Q1 een geweldige ronde, daardoor kwam ik voor het eerst in Q2 terecht, en dat is voor een rookie erg belangrijk. Het hele team heeft uitstekend werk verricht om dit mogelijk te maken."

"We hebben tijdens het weekend veel vooruitgang geboekt met de balans van de auto. Er kan tijdens de race van alles gebeuren, dus het is erg belangrijk om de race zorgvuldig te werk te gaan en kansen te pakken die zich voordoen. Het wordt een interessante race en ik kan niet wachten om te beginnen", aldus Charles Leclerc.

Ook al reed Leclerc naar een P14, de Alfa Romeo Sauber-coureur start zijn race vanaf de dertiende startplek, omdat Renault-rijder Nico Hülkenberg een gridstraf kreeg van vijf plekken. Daardoor schuift Leclerc een plekje op naar voren. Charles Leclerc start zondagmiddag van de 13e plaats, net achter McLaren-coureur Fernando Alonso en voor de Renault van Nico Hülkenberg.

Nieuwe F1-bolides 2020: Klik hier om de agenda te bekijken met onthullingen van de nieuwe F1-bolides.


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.