Charles Leclerc gaat in de aanval vanaf de tweede startrij

Charles Leclerc gaat in de aanval vanaf de tweede startrij
© Ferrari F1

Terwijl Lewis Hamilton en Max Verstappen van de eerste startrij aan de race in Abu Dhabi beginnen, staan de twee briezende Ferrari's achter het snelste duo. Charles Leclerc heeft al aangegeven dat hij bij de start bereid is om wat risico te nemen.

Ook al zijn de twee hoofdprijzen al vergeven, voor Charles Leclerc is de derde plaats in het kampioenschap nog haalbaar. Daarvoor moet de Monegaskisch Ferrari-coureur nog wel even 12 punten meer scoren dan Max Verstappen, die momenteel de derde plaats in handen heeft. Charles Leclerc gaat er alles aan doen om tenminste Max Verstappen voorbij te steken bij de start van de laatste race in 2019, die zondagmiddag om 14:10 uur begint.

"Het was een lastige kwalificatie vandaag", begint Leclerc. "De ronde die ik deed tijdens mijn eerste run was goed, maar het kan altijd beter. Het is jammer dat we niet op tijd waren om nog een run te doen. Maar de pole behoorde vandaag toch niet tot de mogelijkheden", vervolgt de Ferrari-coureur uit Monaco. "Maar ik denk wel dat het mogelijk was om het beter te doen."

"Wat de race betreft, we moeten nog werken aan onze performance in de derde sector, want daar verliezen we veel tijd. Het is de laatste race van het jaar, de kans om de derde plaats in het kampioenschap te pakken, wat niet makkelijk zal worden", erkent Leclerc. "Ik zal wat risico nemen bij de start, om ervoor te vechten en alles geven. We zien wel wat we kunnen doen."

De race in Abu Dhabi begint zondagmiddag om 14:10 uur.

STARTOPSTELLING GP ABU DHABI

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.