Charles Leclerc behoorlijk positief over Frans GP-weekend

Charles Leclerc stond zondagmiddag na de race op Paul Ricard als derde man op het podium. Vanaf de start tot aan de finish reed de Ferrari-coureur op de derde positie en kwam geen moment in de problemen. Het leek er zelfs even op dat hij aan het eind van de race Valtteri Bottas kon verschalken, maar zijn poging kwam te laat.

Charles Leclerc behoorlijk positief over Frans GP-weekend
© Ferrari F1

"Over het algemeen was het een behoorlijk positief weekend", steekt Leclerc van wal. "Ik ben verheugd dat ik in de slotfase van de race kon vechten voor de tweede plaats, ook al had ik nooit een echte kans om Valtteri aan te vallen. Ik ben ook tevreden omdat we het voor elkaar hebben gekregen om het maximale uit de auto te halen."

"Eindelijk, mag ik wel zeggen. Want na een paar matige weekenden, verliep alles dit weekend van meet af aan tot en met de race helemaal gladjes", vervolgt de Monegask. "Onze strategie was perfect, wat betreft de timing en het bandenmanagement in het tweede deel van de race. Ik denk dat het harde werk wat we er in hebben gestoken zich heeft uitbetaald en we hebben ons zelf verbeterd", aldus Leclerc.

"Nu gaan we direct door naar Oostenrijk, en ik hoop dat we onze goede vorm vast kunnen houden."

De eerste vrije training voor het GP-weekend van Oostenrijk begint aanstaande vrijdag om 11:00 uur.Formule 1 podcast

Grand Prix Singapore - Lucas Degen, Jeroen Demmendaal, Jeroen Scholte en Charrel Jalving blikken vooruit op de aanstaande Grand Prix, die van Singapore op het Marina Bay Street stratencircuit. We hebben het over de crashgate, de startcrash Verstappen met Ferrari’s en Verstappen says NO!
Klik, beluister en GENIET