Charles Leclerc als absoluut snelste de middagsessie in

Ferrari-coureur Charles Leclerc liet vanmorgen met een 1:16.231 de absoluut snelste rondetijd noteren. De rondetijd kwam tot stand met behulp van de zachtste bandensoort van Pirelli F1, de C5 die rood gemarkeerd is zonder streep. Het werd een ochtend met veel activiteit aan de bovenkant van de tijdenlijst.

Charles Leclerc als absoluut snelste de middagsessie in
©Jens Mommens

De eerste van de Formule 1-coureurs die een tijd liet noteren die onder de 1 minuut 17 kwam was Toro Rosso-rijder Alexander Albon. De F1-rookie eindigde uiteindelijk als tweede coureur op de tijdenlijst. Ook Albon reed zijn snelste ronde van 1:16.882 op de zachtste band van Pirelli. De Thai lukte het naast de tweede tijd ook nog om 75 ronden rond te gaan.

Later dook Ferrari-rijder Leclerc onder de tijd van de snelle Thai. Beide heren waren vanmorgen de enigen die in de 1 minuut 16 een tijd lieten noteren. Leclerc was overigens ruim een halve seconde sneller dan de Toro Rosso-rookie.

Lewis Hamilton hield het qua rondetijden bescheiden, maar was wel het meest productief van alle coureurs. De Brit reed in totaal 85 ronden en hield zich voornamelijk bezig met het rijden in racetrim. Hamilton reed een snelste ronde van 1:18.097. Daarnaast kon de Britse Mercedes-coureur in racetrim strakke rondetijden rond de 1 minuut 21 op de klokken houden.

Pierre Gasly deed het een stuk rustiger aan dan op de vorige testdagen. De Franse teamgenoot van Max Verstappen kwam vanmorgen niet verder dan 44 ronden en een rondetijd van 1:17.091 die goed was voor de vierde plek.Formule 1 podcast GP Hongarije - Max start vanaf pole, een mooi gevecht met Lewis

Iedereen moet op het puntje van zijn stoel hebben gezeten tijdens de GP van Hongarije. Wat een race!
Klik, beluister en GENIET