VT1uitslag
VT2uitslag
VT3uitslag
QUALIuitslag
RACE 5 jul - 15:10

Chandhok: "Brazilië, Duitsland en Oostenrijk waren fantastisch"

Chandhok: "Brazilië, Duitsland en Oostenrijk waren fantastisch"
© Pirelli

Karun Chandhok denkt dat we dit jaar een spannend F1-seizoen tegemoet gaan. De voormalig Formule 1-coureur staaft zijn vermoedens onder andere op de ongewijzigde technische reglementen.

We hebben vorig jaar kunnen genieten van enkele spannende duels tussen onder andere Max Verstappen en Charles Leclerc. Maar ook Lewis Hamilton werd in 2019 enkele keren het vuur aan de schenen gelegd, door Sebastian Vettel in Canada en Max Verstappen in onder andere Hongarije.

Karun Chandhok verwacht dat de races in 2020 spannender zullen worden. En omdat de technische regels niet of nauwelijks veranderen, zal Mercedes het zwaarder krijgen dan in 2019. Zo verwacht de commentator en technologie-expert van Sky Sports F1. "We hebben in 2019 enkele sterke Grands Prix gezien, bijvoorbeeld de races in Brazilië, Duitsland en Oostenrijk waren gewoon fantastisch", aldus Chandhok tegenover Speed Week. "Eigenlijk waren er slechts drie races die een beetje saai waren, afgezien daarvan hadden we zeer vermakelijke actie op de baan."

Ook in 2020 kunnen we volgens Chandhok veel spektakel verwachten. "We hebben coureurs zoals Max Verstappen en Charles Leclerc, en alles wijst erop dat ze - ook de komende jaren - heel erg snel en lang voor de titel zullen vechten en de kroon zullen opeisen", aldus Chandhok. "En met Lewis [Hamilton] hebben we een kampioen die ongelooflijk succesvol is met een onvoorstelbaar team [Mercedes, red.]. En ik denk - gezien de stabiele regels in 2020 - dat de concurrenten van Mercedes dit jaar er goed voor zullen staan, om een kans te hebben om de kampioenen te verslaan. Dus hopelijk krijgen een spannende strijd tussen de drie topteams te zien."

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.