Carlos Sainz vijfde in Duitse GP, terwijl Lando Norris uitvalt

Carlos Sainz vijfde in Duitse GP, terwijl Lando Norris uitvalt
© McLaren F1

Het was Carlos Sainz die de punten voor McLaren heeft binnen geroeid tijdens de Grand Prix van Duitsland. De Spanjaard eindige op een vijfde plek. Zijn teamgenoot Lando Norris finishte niet doordat de techniek in zijn auto hem in de steek liet.

Sainz jr. had een fantastische race met volop kansen die hij keer op keer pakte. Hij werd wel geholpen door de fouten van anderen, maar hij bleef met zijn hoofd boven water, letterlijk. Hij heeft laten zien de regen de baas te zijn, ondanks een spin in de achttiende ronde. Hij ging rechtdoor en verloor een flink aantal plekken en kwam achter zijn teamgenoot de baan weer op. "Sorry jongens, dat is echt jammer", aldus Sainz. Verder maakte de Spanjaard maakte geen fouten meer en eindigde uiteindelijk twee plekken hoger dan hij begon.

Norris had niet zijn weekend. Hij kwalificeerde zich dramatisch en kreeg niet een snelle ronde voor elkaar. Zaterdag leek er geen probleem in de auto te zitten en nam Norris zijn slechte kwalificatie volledig voor zijn rekening. Toch leek het erop dat er toen al een onderdeel niet goed werkte. De woorden "Ik verlies vermogen", deed het ergste vermoeden, hij spinde in de race en moest zijn auto parkeren. Norris was niet 'amused' om het zachtjes uit te drukken.

Gelukkig is er volgende week al weer een race, dit keer in Hongarije. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Door: Kris Souverijn0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.