Carlos Sainz jr erkent dat ontwikkeling Renault-motor te kort schiet

Carlos Sainz jr erkent dat ontwikkeling Renault-motor te kort schiet
©Renault Sport F1
9 okt 2018 - 17:42
Ries Boogert
DELEN

Max Verstappen en de Red Bull-teamleiding klagen er al maanden lang steen en been over: Het vermogen van de Renault-motor schiet te kort op alle fronten. Renault, en met name Cyril Abiteboul, beweert het tegendeel. Maar nu laat ook Renault-coureur Carlos Sainz jr van zich horen en heeft het over 'de gebrekkige doorontwikkeling van de Renault-motor.'

Het Formule 1-team van Renault knokt om de vierde positie in het kampioenschap te behouden. De grootste rivaal is het Amerikaanse Haas F1-team. Op dit moment heeft Renault Sport F1 nog een voorsprong op Haas F1 van 8 WK-punten, maar die voorsprong was eerder groter.

Waar Renault-baas verklaart dat de Franse krachtbron tot 'grootse dingen' dingen in staat is, denkt voormalig Toro Rosso-coureur Carlos Sainz jr daar anders over.

Tegenover Motorsport.com vertelt de voormalig teamgenoot van Max Verstappen: "We hebben op het gebied van de motor veel verloren. We hadden ook niet verwacht dat Mercedes en Ferrari tijdens het seizoen zo'n grote stap zouden zetten. Wij dachten dat de Spec-B wel goed genoeg zou zijn, maar we zien momenteel dat het niet genoeg is."

Volgens Sainz is er met het chassis van Renault niet veel mis, maar ook denkt hij dat het verschil qua motorvermogen het grote verschil maakt. Over het niet inzetten van de Spec C-motor, verklaart de Spanjaard: "Als het gebruik van die motor betrouwbaarheidsproblemen met zich meebrengt, dan moeten we die niet gebruiken."

"Het team is ervan overtuigd dat die motor met onze brandstof niet betrouwbaar genoeg is, dus dan steun ik ieder besluit van het team volledig", vervolgt Sainz tegenover Motorsport.com. "Ik denk alleen dat we meer vermogen nodig hebben en dat krijgen we vanwege een bepaalde reden niet."

En hier komt de erkenning dat Honda Racing F1 goed bezig is: "Als we in Japan bijvoorbeeld Q3 wilden halen, dan hadden we gewoon meer vermogen moeten hebben. Honda heeft laten zien dat het mogelijk is", aldus Sainz jr.

DELEN
Meer nieuws
MEEST GELEZEN
GP van Spanje over
dgn uur min sec
F1 GP Spanje
vrijdag 10 mei 2019
1e Vrije Training11:00 - 12:30
2e Vrije Training15:00 - 16:30
zaterdag 11 mei 2019
3e Vrije Training12:00 - 13:00
Kwalificatie 15:00 - 16:00
zondag 12 mei 2019
Race 15:10 - 17:10
Montmeló / F1-weer
Circuit de Barcelona-Catalunya / 4,655 km
Race: 66 ronden / 307,104 km
F1 kalender 2019 downloaden
MEEST GELEZEN