VT127 nov - 12:00
VT227 nov - 16:00
VT328 nov - 12:00
QUALI28 nov - 15:00
RACE29 nov - 15:10

Carlos Sainz jr erkent dat ontwikkeling Renault-motor te kort schiet

Carlos Sainz jr erkent dat ontwikkeling Renault-motor te kort schiet
©Renault Sport F1

Max Verstappen en de Red Bull-teamleiding klagen er al maanden lang steen en been over: Het vermogen van de Renault-motor schiet te kort op alle fronten. Renault, en met name Cyril Abiteboul, beweert het tegendeel. Maar nu laat ook Renault-coureur Carlos Sainz jr van zich horen en heeft het over 'de gebrekkige doorontwikkeling van de Renault-motor.'

Het Formule 1-team van Renault knokt om de vierde positie in het kampioenschap te behouden. De grootste rivaal is het Amerikaanse Haas F1-team. Op dit moment heeft Renault Sport F1 nog een voorsprong op Haas F1 van 8 WK-punten, maar die voorsprong was eerder groter.

Waar Renault-baas verklaart dat de Franse krachtbron tot 'grootse dingen' dingen in staat is, denkt voormalig Toro Rosso-coureur Carlos Sainz jr daar anders over.

Tegenover Motorsport.com vertelt de voormalig teamgenoot van Max Verstappen: "We hebben op het gebied van de motor veel verloren. We hadden ook niet verwacht dat Mercedes en Ferrari tijdens het seizoen zo'n grote stap zouden zetten. Wij dachten dat de Spec-B wel goed genoeg zou zijn, maar we zien momenteel dat het niet genoeg is."

Volgens Sainz is er met het chassis van Renault niet veel mis, maar ook denkt hij dat het verschil qua motorvermogen het grote verschil maakt. Over het niet inzetten van de Spec C-motor, verklaart de Spanjaard: "Als het gebruik van die motor betrouwbaarheidsproblemen met zich meebrengt, dan moeten we die niet gebruiken."

"Het team is ervan overtuigd dat die motor met onze brandstof niet betrouwbaar genoeg is, dus dan steun ik ieder besluit van het team volledig", vervolgt Sainz tegenover Motorsport.com. "Ik denk alleen dat we meer vermogen nodig hebben en dat krijgen we vanwege een bepaalde reden niet."

En hier komt de erkenning dat Honda Racing F1 goed bezig is: "Als we in Japan bijvoorbeeld Q3 wilden halen, dan hadden we gewoon meer vermogen moeten hebben. Honda heeft laten zien dat het mogelijk is", aldus Sainz jr.
0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Albon erin of eruit: Wie zit er in 2021 naast Verstappen in een RB16b of RB17?
Volgende F1 Grand Prix
Bahrein
vrijdag 27 november 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 28 november 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 29 november 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Bahrein
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste F1-nieuws en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Dat Max Verstappen in 2020 geen wereldkampioen wordt is inmiddels wel duidelijk. Maar de Nederlander is de enige die het de Mercedes-coureurs moeilijk kan maken. Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.