Carlos Sainz haalt in Baku de punten voor Renault binnen

Carlos Sainz heeft mooie punten binnen gehaald voor Renault Sport F1 tijdens een knotsgekke race op het Baku Street Circuit. Hij vloog als 5e over de finishlijn. Zijn teamgenoot finishte niet. Hij maakte een powerslide en raakte de muur. Dat was het einde van de race van Hülkenberg.

Carlos Sainz haalt in Baku de punten voor Renault binnen
Foto: Carlos Sainz jr #55 (Renault) - Bron: Pirelli F1 Media

Het begon goed voor beide Renault coureurs die direct na de start in de top 10 terecht kwamen. De herstart was een droom start waarbij beide Renaults de strijd aangingen met de Red Bulls die voornamelijk zichzelf in de weg zaten.

Sainz en Hülkenberg hadden fantastische inhaalacties op zowel Ricciardo als op Verstappen. In de 11e ronde was daar dan het Waterloo van Hülkenberg. Door een fout van de Duitser brak de auto aan de achterkant uit en raakte de muur. Nul punten dus.

Sainz deed wat hij moest doen en bleef gefocust om punten te halen. Uiteindelijk lukte dat en claimde na een bizarre laatste fase van de wedstrijd de 5e plek.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.