Carlos Sainz: "China heeft onze zwakke punten blootgelegd"

McLaren F1 is er niet in geslaagd om de snelheid uit Bahrein mee te nemen naar China. Tijdens de kwalificatie voor de F1 Grand Prix van China kwamen Carlos Sainz en dienst teamgenoot Lando Norris niet verder dan een P14 en een P15.

Carlos Sainz: "China heeft onze zwakke punten blootgelegd"
©McLaren F1

Carlos Sainz laat weten niet verrast te zijn over het bedenkelijke resultaat. "We wisten vooraf al dat deze baan onze zwakke punten zou blootleggen, we zijn niet verrast", aldus Sainz. McLaren had vooraf al verwacht dat China niet voordelig zou uitpakken voor de MCL34.

"We zijn niet helemaal wanhopig dat we het derde deel van de kwalificatie niet hebben gehaald", laat Lando Norris weten. "We hebben gewoon de snelheid niet voor dit weekend."

En verrassend genoeg komt dit door de verschillende bochten in Shanghai. "We zijn niet alleen niet de snelsten op de rechte stukken, maar dat geldt helemaal voor de bochten", onthult Norris. "We hebben nog veel werk te doen om de auto te verbeteren, dat is duidelijk en eigenlijk is dat al sinds het begin van het seizoen."

Vrijdag leek het er even op dat McLaren goed kon meekomen, beide coureurs wisten een tijd te rijden die goed was voor een stabiele top tien notering. "Even hadden we de indruk dat het mee zou vallen, maar na de derde vrije training zagen we dat we toch niet zo competitief waren als we zouden willen en beetje bij beetje zakten we terug", aldus Carlos Sainz.

Voor de kwalificatie had Sainz nog even de indruk dat hij voor de elfde of twaalfde startplek kon gaan, maar al snel werd dat de kop ingedrukt. "Het is een beetje teleurstellend om op P14 en P15 te staan", zegt hij. "Maar de stopwatch liegt niet."

Voor de race heeft de Spanjaard een kleine hoop dat de wijzigingen misschien niet gunstig zijn geweest voor een snelle ronde, maar dat de racesnelheid er wel is. "Misschien hebben de aanpassingen niet geholpen bij het neerzetten dan een enkele snelle ronde, maar misschien helpt het ons wel in de race. Laten we hopen dat het zo is", aldus Sainz.Formule 1 podcast GP Hongarije - Max start vanaf pole, een mooi gevecht met Lewis

Iedereen moet op het puntje van zijn stoel hebben gezeten tijdens de GP van Hongarije. Wat een race!
Klik, beluister en GENIET