VT123 okt - 12:00
VT223 okt - 16:00
VT324 okt - 12:00
QUALI24 okt - 15:00
RACE25 okt - 14:10

Burgemeester van Florence bijna zeker: "We krijgen een Formule 1-race"

Burgemeester van Florence bijna zeker: "We krijgen een Formule 1-race"
© Ferrari F1

In Italië hoopt men vurig op een tweede Italiaanse Grand Prix. De burgemeester van Florence weet haast zeker dat de tweede Formule 1-race in Italië op Mugello er gaat komen.

Het hangt al enige tijd in de lucht dat de Formule 1 het circuit Mugello voor ogen heeft om de negende grand prix van 2020 te houden. Dario Nardella, de burgemeester van Florence, de beroemde Italiaanse stad naast Mugello, weet het haast zeker.

"Ja, we gaan de tweede F1 Grand Prix in Italië houden dat staat bijna vast", aldus Nardella enthousiast tegenover Sky Sports. "Eindelijk krijgen we een Formule 1-race op de kalender. Het zou een historische gebeurtenis zijn en uniek voor de stad Florence."

Het circuit van Mugello, wat overigens eigendom is van Ferrari, geniet de voorkeur boven Imola, omdat het een breder circuit is en er op Imola bijna niet ingehaald kan worden. "Wij houden onze vingers gekruist. We zijn nog nooit eerder zo dicht bij een Formule 1-race geweest in Florence", sluit de burgemeester af.

Ook in Portugal is men ervan overtuigd dat er in september een of meer Formule 1-races mogen worden gehouden op Autódromo Internacional do Algarve. Het Portugese A Bola meldde vorige week dat het zo goed als vast staat dat er twee races in Portimão op stapel staan.

A Bola maakte er ook melding van dat de Formule 1 een week na de Grand Prix van Italië, op het circuit van Monza, naar Mugello verkast om daar de negende race van 2020 te houden. Vervolgens zou Portugal aan de beurt zijn om de derde double-header van 2020 te organiseren. De eerste race zou op zondag 27 september verreden moeten worden en de tweede een week later op zondag 4 oktober.

De komende weken wordt de officiële vernieuwde Formule 1-kalender bekendgemaakt. Zo maakte de Formule 1-leiding kortgeleden bekend. Of er een tweede race in Italië in zit is officieel nog niet bekend, maar het gaat er steeds meer op lijken.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Wie moet volgens jou de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen worden?
Volgende F1 Grand Prix
Portugal
vrijdag 23 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 24 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 25 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Portugal
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.