Budgetplafond 2021 vooral van invloed op drie teams

Het budgetplafond wat in 2021 van kracht wordt is volgens FIA-president Jean Todt alleen te merken bij drie teams. De andere zeven teams zullen er minder van merken.

Budgetplafond 2021 vooral van invloed op drie teams
© Barry Mikkers/MotorsportZ

Met ingang van 2021 wordt er een budgetplafond ingesteld voor de Formule 1-teams. Hiermee wordt een eerste stap gezet naar het gladstrijken van de enorme verschillen tussen de grootste teams en de andere teams. Bij de topteams wordt per GP-seizoen rond de 250 miljoen euro en meer uitgegeven.

Met de invoering van het budgetplafond doet de sport een poging om de verschillen tussen de topteams en de rest van het veld te verkleinen. Maar volgens Jean Todt zullen de meeste teams niet al te veel meekrijgen van de financiële beperking.

Jean Todt zegt dat de invoering van het budgetplafond "een langdurig en moeilijk proces" was, maar geeft ook aan dat er - voor nog meer effect - meer stappen gezet moeten worden.

Het budgetplafond is overigens niet van toepassing op bijvoorbeeld salarissen van de coureurs, de top van de teamleden, marketing, reizen en dergelijken.

"Sommige delen vallen buiten het budgetplafond", vervolgt Todt tegenover Racefans.net. "Maar ik denk dat het belangrijk is dat we een eerste stap hebben gezet. Het doel wat een eerste stap te zetten, daarna kunnen we verdere stappen bespreken in doorvoeren."

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.