Brundle over nieuw contract Verstappen: "Goed voor Formule 1"

Martin Brundle vind het een goede zaak dat Max Verstappen en Red Bull hun overeenkomst, die eind 2020 af zou lopen, hebben verlengd. "Goed voor Max, goed voor Red Bull en goed voor de Formule 1", aldus Brundle.

Brundle over nieuw contract Verstappen: "Goed voor Formule 1"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

"Met de uitdaging van de verandering van de regels in 2021 in het verschiet, is continuïteit op zoveel mogelijk gebieden cruciaal", onthulde Red Bull-teambaas Christian Horner in de persverklaring van Red Bull, waarin de contractverlenging wereldkundig werd gemaakt.

Voormalig Formule 1 coureur Martin Brundle is het daar helemaal mee eens. "Mijn eerste gedachte was: goed voor Max, goed voor Red Bull Racing en goed voor de Formule 1. Iedereen heeft nu een iets langere termijnvisie en dat elimineert veel onzekerheden op korte termijn", laat de Brit op de website van Sky Sports weten.

De GP-veteraan, die zelf 159 F1-races op zijn kerfstok heeft, die momenteel te werk is gesteld als analist bij Sky Sports F1, voegt toe: "Red Bull heeft Max [Verstappen] er van weten te overtuigen dat ze hem kunnen geven wat hij nodig heeft [om wereldkampioen te worden, red.]."

Brundle denkt zelfs als Verstappen niet - voor 2021 en daarna - had bijgetekend dat het niet ondenkbaar zou zijn dat Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz de stekker uit het team had getrokken. "Het was noodzakelijk om Max aan boord te houden", vervolgt Brundle. "Anders hadden we moeten vrezen dat Didi Mateschitz vraagtekens had gezet bij het hele Formule 1 project, 'Wat zou het punt nog zijn?'"

Voor een Formule 1-team is het belangrijk om te weten waar ze op de langere termijn aan toe zijn, dus de vroege contractverlenging van Max Verstappen en Red Bull Racing draagt toe aan rust in het team. Maar ook zegt het alles over hoe het Oostenrijkse team Verstappen en zijn management heeft weten te overtuigen om zich nog eens vier jaar te committeren. "Red Bull heeft een goed financieel en technisch pakket en dat heeft er zeker ook aan bijgedragen om Verstappen te overtuigen", aldus Brundle.

"In de Formule 1 houdt men van continuïteit, omdat je een auto bouwt met de behoeften van een coureur in het achterhoofd. En dat geldt ook voor de marketingprogramma's. Je krijgt langlopende sponsorcontracten omdat je langetermijnplannen hebt. De teams proberen altijd een beetje verder vooruit te kijken."

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.