Brundle hoopt op een Britse herstart van het Formule 1-seizoen

Brundle hoopt op een Britse herstart van het Formule 1-seizoen
© Pirelli

De herstart van het Formule 1-seizoen is inmiddels enkele keren uitgesteld vanwege het COVID-19-virus, maar Martin Brundle is van mening dat de Britse Grand Prix goed zou kunnen worden gehouden op de geplande datum om de competitie eindelijk te openen.

Nadat de eerste vier F1-wedstrijden waren uitgesteld, vielen ook de vier opvolgende Grands Prix buiten de boot. De F1-races in Australië en Monaco werden zelfs helemaal geannuleerd. Een en ander sluit de start van het seizoen in Azerbeidzjan begin juni uit, maar de organisatoren van Baku hebben al gecommuniceerd over de zoektocht naar een latere datum voor hun evenement.

De Grands Prix van Frankrijk en Oostenrijk komen vallen op de kalender in ongeveer hetzelfde tijdvak, maar volgens Brundle is het is uiteindelijk op Silverstone dat de F1 medio juli weer tot leven kan komen.

"Ik denk dat de hele eerste seizoenshelft wordt beïnvloed", zegt Brundle, Grand Prix-commentator voor Sky Sports F1, tegen F1i. "De moeilijkheid bij het terugkeren naar een normale situatie zal zijn om de logistiek weer op gang te krijgen, omdat de grenzen waarschijnlijk enige tijd gesloten zullen zijn."

"Het lijkt me dat het vastleggen van de herstart op Silverstone tijdens de Britse Grand Prix een geweldige manier zou zijn om 70 jaar F1 te vieren", benadrukt de voormalige coureur. In feite zijn zeven van de tien stallen in de regio gevestigd, wat het gemakkelijker zou moeten maken. Het zou de perfecte plek zijn voor een herstart van het seizoen."

Volgens het laatste nieuws zullen Formule 1-officials en de organisatoren van de Britse Grand Prix eind april beslissen wanneer de race op schema moet worden gehouden (17-19 juli), wetende dat de Britse autoriteiten alle evenementen hebben verboden publiek tot eind juni.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.