McLaren geen plek voor Hamilton

Brown: "Max en George zou een 'killer-line-up' zijn voor Mercedes"

Volgens de CEO van McLaren Zak Brown is er voor zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton volgend jaar géén plek bij McLaren. Hij kan dus volgend seizoen niet terug te keren bij het team waar het voor hem in 2007 allemaal begon.

Brown: "Max en George zou een 'killer-line-up' zijn voor Mercedes"
© McLaren Racing

De stemming van Hamilton werd door Martin Brundle onlangs bestempeld als 'chagrijnig'. Volgens geruchten zou Hamilton op zoek zijn naar een ander team nadat hij deze winter slechts een één jarige deal heeft getekend bij de regerende wereldkampioen, Mercedes.

Zak Brown vertelt in een interview met de Daily Mail dat hij denkt dat Max Verstappen en George Russell volgend seizoen in de Mercedes zullen rijden. "Je hebt de ervaring en jeugd van Max, je hebt de jeugd van George. Als ik Mercedes ben, is dat 'killer-line-up' voor de komende vijf jaar."

Als de geruchten waar zijn en Hamilton op zoek is naar een andere stoel, zou McLaren een goede plek zijn. Hij begon daar in 2007 zijn carrière, het jaar daarna won hij bij datzelfde team zijn eerste titel. Eind 2012 verruilde hij McLaren voor zijn huidige team. Maar Zak Brown houdt vol dat er volgend jaar geen plek is bij het team van Brown.

Er werd aan Brown gevraagd over de optie om Hamilton terug te brengen vertelde hij dat hij erg tevreden was met de huidige coureurs en dat ze beide voor langere tijd vast liggen. Ook zegt hij dat het team nog niet klaar is om mee strijden voor de titel.

"Als je Hamilton nu terugbrengt naar het team, zou het een tour van een of twee jaar zijn, en we weten dat we nu niet klaar zijn om te strijden voor kampioenschappen. Dus we moeten een line-up opzetten die ons naar die positie brengt en dat wanneer we die bereiken er klaar voor zijn."

Zak Brown vertelde verder dat nu Ricciardo bij het team is, het voor Hamilton de verkeerde timing is om eventueel terug te keren bij McLaren.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Daniel RicciardoF1 nieuws 2021Formule 1 2021Formule 1 2022Lewis HamiltonMax VerstappenMcLaren F1Mercedes F1Zak Brown
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:00 - 12:00
Tweede vrije training
14:30 - 15:30
zaterdag 17 april
Derde vrije training
11:00 - 12:00
Kwalificatie
14:00 - 15:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.