'Britse Grand Prix onmogelijk als 14-dagen zelf-isolatie vereist is'

'Britse Grand Prix onmogelijk als 14-dagen zelf-isolatie vereist is'
© Pirelli

Er bestaat geen enkele zekerheid dat de Grand Prix van Groot-Brittannië in juli volgens de plannen kan doorgaan. Iedereen die de Britse eilanden wil betreden moet na aankomst 14 dagen in zelf-isolatie vanwege het coronavirus en dat komt de sport als het gaat om tijd niet goed uit.

Er is nog geen beslissing genomen door de Britse overheid of de Formule 1, of welke andere sport dan ook, aan de 'lijst met uitzonderingen' wordt toegevoegd. Iedereen die Groot-Brittannië in wil moet na aankomst 14 dagen in zelf-isolatie. De Formule 1 hoopt met een zelf gecreëerde 'veilige bubbel' als uitzondering erkend te worden.

Om de twee geplande grands prix op Silverstone zonder publiek, twee weken na de twee edities in Oostenrijk, te laten plaatsvinden is het voor de Formule 1-organisatie noodzakelijk om snel te schakelen. Ook al lijkt twee maanden nog ver weg, er moet veel geregeld worden voordat de herziene kalender tot stand kan komen.

"Een veertiendaagse quarantaine zou het onmogelijk maken om dit jaar een Britse Grand Prix te organiseren", vertelde een woordvoerder van de Formule 1 aan BBC Sport. "Daarnaast heeft een dergelijke beslissing veel invloed op letterlijk tienduizenden banen die aan de Formule 1 gelinkt zijn."

De 'lijst met uitzonderingen' is nog niet compleet en dus weet de Formule 1 nog niet waar ze aan toe is. De F1-leiding heeft een eigen plan gemaakt om de grands prix in Oostenrijk en Groot-Brittannië zoveel mogelijk coronavirus-veilig te maken. Of dat voor de Britse overheid voldoende is zal in de komende dagen blijken. Wordt vervolgd!

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.