Briatore: "Charles Leclerc is speciaal, net als Michael Schumacher"

Flavio Briatore heeft oog voor bijzonder Formule 1-talent. Dat bewees hij al in het verleden. De Italiaan die op 12 april de leeftijd van 70 jaar bereikte, ziet in Charles Leclerc een uitzonderlijk talent, vergelijkbaar met zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher.

Briatore: "Charles Leclerc is speciaal, net als Michael Schumacher"
© Pirelli

Briatore, die ooit aan het hoofd stond van de Formule 1-teams van Benetton en Renault, wist wereldtitels binnen te slepen met Michael Schumacher en Fernando Alonso, die beiden beschouwd worden als uitzonderlijke Formule 1-talenten.

Er kan dus gerust gesteld worden dat de 70-jarige Italiaan weet waarover hij spreekt, als hij zegt dat Charles Leclerc een bijzonder talent heeft. "Voor mij is het glashelder", aldus de flamboyante Italiaan tegenover La Gazzetta dello Sport. "Ferrari gaat vol voor Charles Leclerc, hij heeft dan ook getoond dat hij een speciale coureur is."

Het artikel gaat verder onder de advertentie

Briatore durft de naam Charles Leclerc in het rijtje met Michael Schumacher en Fernando Alonso (van wie nog altijd manager is) te plaatsen. De voormalige teambaas legt uit waarom hij denkt dat Ferrari geen betere keuze had kunnen maken.

"Als een coureur er bovenuit steekt en uitblinkt, heb je dat meteen door. Dat was ook het geval met Schumacher in de Benetton, toen hij nog erg jong was. Ik kan me ook een telefoongesprek met Gian Carlo Minardi goed herinneren, waar hij over een jonge Spanjaard, Fernando Alonso, sprak. En dat is ook het geval bij Charles [Leclerc], hij is een speciale coureur", aldus Briatore.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Charles LeclercFernando AlonsoFerrari F1Flavio BriatoreGian Carlo MinardiMichael Schumacher
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.