Brendon Hartley scoort enige punt Red Bull-familie

Brendon Hartley scoort enige punt Red Bull-familie
©Getty Images / Red Bull Contentpool

Toro Rosso heeft 1 punt kunnen toevoegen aan het totaal van 12 stuks tijdens de Grote Prijs van Azerbeidzjan op het Baku Street Circuit en kan er nu in totaal 13 achter zijn naam zetten. Brendon Hartley ging als 10e over de eindstreep. Zijn teamgenoot Gasly deed dat als 12e. Dat het team een punt bijeen heeft gesprokkeld was in eerste instantie niet dankzij de verdiensten van beide coureurs, maar door de uitvallende Red Bulls en in een safety car situatie ging Grosjean de muur in doordat hij zijn banden op wilde warmen voor de herstart. Tot slot was daar het voordeel van een lekke band van Bottas.

Aan de andere kant, om in de punten te finishen moet je er wel bij zijn en finishen. Gasly had een fantastische start waar hij prima door alle malaise heen stuurde. Hij ging van een P17 naar een P10. Helaas hield dat voor hem geen stand, na een pitstop viel hij terug naar achteren en kwam daar niet meer vandaan. Hij zei al voorafgaand aan de race: “Het wordt moeilijk voor iedereen, zeker gezien de wind.” Hij moest de chaos van de start zien te overleven en dat deed hij. Gasly leek het een stuk beter dan zijn Nieuw Zeelandse teamgenoot die tijdens de race alleen het achterste van het veld heeft gezien. Dat Gasly achter zijn teamgenoot eindigde was te wijten aan de laatste herstart na de safety car waarbij het een grote tombola was.

Als de geruchten kloppen zou dit wel eens de laatste F1 wedstrijd van Hartley kunnen zijn. Geruchten doen de rondte dat het team van de Nieuw Zeelander af wil omdat hij niet goed uit de verf komt. Onderpresteren wordt hard afgerekend. Volgens Olav Mol zou Pascal Wehrlein, die momenteel in de DTM rijdt, wel eens zou kunnen plaatsnemen in de Toro Rosso. Of de Mercedes telg dit zelf zal bevestigen?

Nieuwe F1-bolides 2020: Klik hier om de agenda te bekijken met onthullingen van de nieuwe F1-bolides.


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.