VT1 7 aug - 12:00
VT2 7 aug - 16:00
VT3 8 aug - 12:00
QUALI 8 aug - 15:00
RACE 9 aug - 15:10

BREAKING: Sergio Pérez is positief getest op Covid-19

BREAKING: Sergio Pérez is positief getest op Covid-19
© Racing Point

Formule 1-coureur Sergio Pérez is positief getest op Covid-19. Dit blijkt uit de uitslag van de tweede Covid-19-test die hij donderdagmiddag onderging. De testresultaten van de tweede test waren positief.

Vanmiddag (donderdag) werd de Mexicaan geïsoleerd nadat zijn Covid-19-test met een onduidelijke niet-negatief resultaat werd afgenomen. Hierop ging de Racing Point-coureur in zelfisolatie. Nadat een tweede test is afgenomen is Pérez positief getest en is het officieel dat hij niet deelneemt aan de Grand Prix van Groot-Brittannië.

De teamleden waarmee de Racing Point-coureur in contact is geweest zijn inmiddels ook in quarantaine gegaan en zijn ook aan een nieuwe Covid-19-test onderworpen. Niets wordt aan het toeval overgelaten, zo blijkt. "Checo had contact met een kleine groep teamleden. Ze gingen in na het nieuws direct zelfisolatie en worden opnieuw getest", liet een woordvoerder van het Racing Point-team eerder vanmiddag weten.

"Sergio Pérez voelt zich fysiek goed en heeft nog steeds goed humeur", laat Racing Point in een verklaring weten. "Hij blijft in quarantaine, geheel volgens richtlijnen van de lokale gezondheidsautoriteiten. De veiligheid voor de sport en het team staan voorop. We wensen Sergio het allerbeste en kijken er naar uit om hem weer te verwelkomen als hij weer in de cockpit van de RP20 stapt."

"Het is nog altijd onze bedoeling om zondag met twee auto's te starten. We zullen zo snel mogelijk laten weten wat onze vervolgstappen voor dit Britse GP-weekend zijn", aldus de persverklaring.

Welke reservecoureur nu opgetrommeld wordt is nog niet bekend. Racing Point deelt met McLaren en Mercedes het rijdersduo Stoffel Vandoorne en Esteban Gutiérrez. Welke van de twee nu in de bolide van de 30-jarige Mexicaan plaatsneemt, wordt later bekendgemaakt.

Het is wel een feit dat Stoffel Vandoorne zich momenteel voorbereid op de finale van het Formule E-seizoen 2019-2020, wat volgende week in Berlijn begint. Vandoorne staat zesde in de tussenstand van het kampioenschap, war de Vlaming uitkomt voor het fabrieksteam van Mercedes Benz.

Wordt vervolgd.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.