'Daniel Ricciardo verkast van Renault naar McLaren'

'Daniel Ricciardo verkast van Renault naar McLaren'
© Renault F1

Daniel Ricciardo en McLaren hebben het op een akkoordje gegooid voor 2021. Naar verluidt wordt Ricciardo, die ook bekend is als de Honey Badger, donderdag aangekondigd als nieuwe aanwinst voor de Britse formatie.

Daniel Ricciardo wordt de vervanger van Carlos Sainz, die naar verluidt richting Ferrari gaat. De Australiër heeft volgens Motorsport.com woensdag zijn huidige werkgever Renault op de hoogte gebracht van zijn beslissing. Vandaag, donderdag 14 mei, wordt een en ander officieel wereldkundig gemaakt. Ook de aanstelling van Carlos Sainz, die in 2021 naar verluidt van McLaren naar Ferrari gaat, wordt vandaag officieel aangekondigd.

Renault sprak vorige week nog de hoop uit om Daniel Ricciardo ook na 2020 te kunnen behouden, maar die hoop is met het op handen zijnde vertrek van de Australiër verdampt. Renault hoeft waarschijnlijk niet lang te wachten op vervanging voor Ricciardo, want allereerst loopt Sebastian Vettel vrij rond en ook heeft Fernando Alonso zich naar verluidt gemeld als geïnteresseerde.

Door: Redactie0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.