Bottas voelt hete adem van Verstappen: "Goed dat George ook op de eerste startrij start"

Valtteri Bottas scoorde tijdens de kwalificatie voor de F1 GP van Sakhir ternauwernood zijn 16e poleposition. Ternauwernood, want het verschil was alles behalve groot. Het gatje met zijn teamgenoot George Russell was 26 duizendste van een seconde en Max Verstappen kwam slechts 56 duizendste te kort op de tijd van de Fin.

Bottas voelt hete adem van Verstappen: "Goed dat George ook op de eerste startrij start"
© Pirelli | GP van Sakhir 2020

De verkorte baan in Bahrein is een nieuw soort circuit voor de Formule 1. Nooit eerder werd er op een dergelijk korte baan geracet en nooit eerder werden er zulke snelle rondetijden geregistreerd. Valtteri Bottas wist op de buitenbaan in Bahrein de eerste startpositie te bemachtigen, maar het scheelde niet veel of hij had zomaar als derde kunnen eindigen.

"Het is mooi dat ik op pole sta", liet Bottas na afloop van de kwalificatie weten. "Ik ben er blij mee, maar dit was zeker niet de beste kwalificatie uit mijn carrière. Ik ben dan ook blij dat die ene ronde voldoende was om de pole te pakken", aldus Bottas tegenover Ziggo Sport's Jack Plooij.

Lees hieronder verder

In het derde bedrijf van de kwalificatie weken de Mercedessen af van de gebruikelijke twee snelle runs. Zowel Bottas als George Russell gingen vroeg de baan op, om vervolgens drie snelle runs uit te voeren. Bij de derde run slaagde Valtteri Bottas er niet in om zijn snelste ronde te verbeteren, iets wat Russell wel lukte. Desondanks bleef Bottas bovenaan de tijdenlijst staan.

Maar Bottas is niet van plan zich te laten afleiden door de reuring rondom zijn nieuwe en tijdelijke teamgenoot "Met een nieuwe teamgenoot is is er misschien wel een andere situatie ontstaan. Maar ik wilde me uiteindelijk gewoon focussen op mijn eigen ding en geen energie verspelen aan andere dingen. Daar ben ik vandaag in geslaagd."

Max Verstappen is van plan, zo zei hij zaterdag zelf, om de Mercedessen kort na de start aan te vallen. De Nederlander staat op de soft banden, terwijl Bottas en Russell op de mediums staan. Maar de Finse Mercedes-coureur voelt zich gesterkt door de aanwezigheid van Russell op de eerste startrij. "Wat de strategie betreft bevinden we ons in een erg goede situatie en het is ook goed om te zien dat George [Russell] ook op de eerste startrij staat," aldus Bottas.

De race voor de GP van Sakhir begint zondagavond 18:10 uur Nederlandse tijd.

Check hier de volledig startopstelling voor de F1 GP van Sakhir 2020.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 GP SakhirF1 GP Sakhir 2020F1 nieuws 2020Formule 1 2020George RussellMax VerstappenMercedes F1Red Bull F1
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.