VT31 okt - 10:00
QUALI31 okt - 14:00
RACE 1 nov - 13:10

Bottas verbaasd, maar niet verslagen: "Er is nog niets verloren"

Bottas verbaasd, maar niet verslagen: "Er is nog niets verloren"
© Mercedes F1 | Valtteri Bottas VT3 Mugello op zaterdag 12 september 2020

Vrijdag leek het erop dat dit het weekend van Valtteri Bottas ging worden. Maar vanaf de derde vrije training presteerde de Fin beduidend minder dan op vrijdag. Er zat geen poleposition in, want die ging naar Lewis Hamilton, maar ook geen tweede startpositie.

Valtteri Bottas moest in Sochi genoegen nemen met de derde startpositie. Zijn kwalificatie verliep op een of andere manier compleet anders als dat hij verwacht had. Maar voorlopig maakt de Finse Mercedes-coureur zich nog geen zorgen. In zijn debuutjaar 2017 voor Mercedes won hij de Grand Prix van Rusland vanaf de derde startplek.

"Tot nu toe had ik een redelijk goed weekend en ik had een prima snelheid. De eerste twee sessies verliepen goed en zonder problemen, maar ik weet niet wat er in Q3 is gebeurd. Ik verbeterde mijn timing een beetje", aldus Bottas. "Het is hier belangrijk om je banden op de juiste temperatuur te krijgen."

"Bij de eerste run in de slotfase waren de banden te koud en ik weet niet waarom ik de tweede poging niet sneller kon rijden. Ik blijf met vragen zitten. Maar de derde plaats is een goede uitgangspositie op deze baan. Ook begin ik met het juiste rubber", aldus Bottas, die net als Max Verstappen als enige uit de top tien op de medium banden mag starten.

"Ik ben hier al eens als derde begonnen en ik weet ook nog hoe ik finishte", aldus Bottas, die verwijst naar zijn zege in 2017. "Ik zal proberen dat resultaat te herhalen en ik denk dat de eerste stint op medium banden me een voorsprong zal geven. Er is nog niets verloren."

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Lewis Hamilton heeft voor 2021 nog geen nieuw contract. Wat gaat hij doen?
Volgende F1 Grand Prix
Portugal
vrijdag 23 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 24 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 25 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Portugal
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.